2013-karina-tan-rotterdam

Sinds 2008 is er crisis in dit land. Huizenprijzen zijn gedaald, kantoren staan leeg en mensen komen moeilijk weer aan de slag. Toch geeft de crisis ook mogelijkheden. Voordat de crisis uitbrak waren er vaak prachtige plannen maar omdat huur- en koopprijzen zo hoog waren kwamen die vaak niet van de grond. Langzamerhand is er een nieuwe werkelijkheid. Panden worden afgeboekt en we moeten zoeken naar andere mogelijkheden.

Bijvoorbeeld voor de van orgine Amstelveense Kunstenaarsvereniging VAK (voorheen AvK). Zij moeten uit hun pand in Amsterdam, omdat het bedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans het monumentale pand van de HES aan de Passeerdersgracht heeft gekocht waar zij nu zitten.

In Amstelveen staat al geruime tijd het prachtige pand aan de Orion in Middenhoven leeg waar voorheen de bieb was gevestigd. Als een pand te lang leeg staat dan slaat de verloedering snel toe. Daarom heb ik met voorzitter Karina Tan van de VAK de handen ineen geslagen.

2013 orion VAK AfKMet hulp van onze gemeentesecretaris Rein Schurink en de afdeling Vastgoed is er nu afgesproken dat  de VAK op deze locatie een fantastische tentoonstelling zal organiseren.

Goed voor Middenhoven, de kunst, onze lokale economie en Amstelveen. Zo geeft de crisis ook kansen en mogelijkheden voor de kunst.

Zie ook: Amstelveens Nieuwsblad via AmstelveenWeb;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.