2014-herbert raat wietplantage opgerold kringloop (497x640)Vanochtend is er in een chique bungalow aan de Kringloop een hennepplantage ontmanteld. De huur van de bungalow was € 2500 per maand. Omdat ik al eerder wist dat er gedoe was over deze woning ben ik even gaan kijken. Verbijsterend, wat een puinhoop.

De eigenaar kreeg waarschijnlijk makkelijk zijn geld, maar zit nu met een uitgeleefd pand. Mensen in de wijk, die ik sprak, zijn opgelucht over het ingrijpen van de politie Amstelveen en burgemeester Fred de Graaf.

Zeker in woonwijken is de teelt van hennep zeer (brand) gevaarlijk. Ook ontwricht zo’n pand met allerlei rare types het veilige buurtgevoel. We hebben in Amstelveen extra geld uitgetrokken om te controleren op ‘rare bewoning’. Dit blijft wat mij betreft de volgende collegeperiode ook een prioriteit bij de gemeentelijke handhaving.

Voor de crisis werden huizen verkocht met de nodige winst. Nu zie je dat mensen vaker hun bezit verhuren omdat ze geen verlies willen maken, na bijvoorbeeld een echtscheiding. Ook de eigenaar van dit pand vroeg een pittige prijs, maar zit nu met een uitgeleefde woning.

Zie ook: AmstelveenDichtbij, AmstelveenBlog; AmstelveenWeb, AT5,

2014-13 feb hennep bungalow
FullSizeRender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.