Deze week gaan Amstelveners met een bijstandsuitkering de jaarlijks controle op de hondenbelasting uitvoeren. Zo kunnen zij werkervaring op doen en bespaart het de gemeente geld. Ruim dertienduizend huishoudens krijgen controle.

Positief
Naast de controles kunnen de kandidaten een opleiding tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) volgen. Zo krijgen ze meer kans op een reguliere baan. De controleurs kregen maandagochtend uitleg over het werk. Identiteitspassen zijn aangemaakt en vandaag zijn de controles gestart.

Zelf heb ik ook meegelopen met onze mensen en Amstelveners reageren positief op de controles. Veel mensen beginnen, en dat is begrijpelijk, vooral over de schietpartij in Westwijk waar een moeder gisteravond is overleden.

2014-herbert raat hondenconrole 2In de voorgaande jaren was de hondencontrole een effectief middel om het aantal niet-betalers terug te dringen. Ook blijkt er een preventieve werking vanuit te gaan als mensen weten dat er gecontroleerd gaat worden.  In totaal wordt er € 195.000 aan hondenbelasting opgehaald.

Kansen
Vroeger werd er altijd een extern bureau ingehuurd die de hondenbelastingcontroles voor de gemeente uitvoerde. Dit kostte de gemeente voor de hondencontroles meer dan € 10.000 euro. Daarom is in overleg met collega Maaike Veeningen besloten dit te veranderen. Zo krijgen mensen in de bijstand kansen en bespaart het Amstelveen geld.

Zie ook: AmstelveenBlog; AmstelveenWeb; AmstelveenDichtbij; P & G VVD: Amstelveners met uitkering aan de slag en artikelen hieronder.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.