De kritiek kwam snel op gang toen bekend werd dat Amstelveners met een bijstandsuitkering de hondencontrole uitvoeren. ‘De gemeente bespaart geld dat zal wel het werkelijke motief zijn‘, schamperde Piet van der Lende van de Amsterdamse bijstandsbond op RTV Amstelveen.

Ook de SP deed een duit in het zakje op hun site met het bericht: Ondermijnt wethouder Raat het recht op arbeid. Gelukkig denken de mensen zelf er heel anders over.

Meegewerkt
Zo vertelde gisteravond William Anthony op televisie dat hij het belangrijk vindt om mee te doen voor de werkervaring en om bezig te zijn. ‘Want of je nu kort of lang in de bijstand zit, een werkgever zal vragen wat heb je gedaan in de periode. Het is altijd beter om te zeggen ik heb meegewerkt bij de hondenbelasting dan ik heb thuis gezeten’, aldus Anthony.

Kansen pakken
William Anthony heeft natuurlijk helemaal gelijk. Je moet kansen pakken en blijven investeren in jezelf.  Daarom neem ik de kritiek voor kennisgeving aan. Wij luisteren liever naar de mensen zelf in plaats van organisaties als de bijstandsbond en SP. Ik vraag mij af wie zij vertegenwoordigen. In ieder geval niet de mensen die de schouders eronder willen zetten.

Dit bericht verscheen ook op: AmstelveenWeb; Zie ook:P & G VVD.

Een reactie op “De schouders eronder zetten

  1. Ziende blind en horende doof.

    William Anthony zit in een underdog positie en kan niet vrijuit spreken. Wethouder Raat u had ze een baan moeten aanbieden met volwaardig loon als BOA in opleiding, maar niet deze mensen met bijstandsgeld aan het werk laten gaan. Werk behoort betaald te worden. Dit is mensen vernederen, zelfs wat William Anthony verklaart op het filmpje zijn lege woorden, het is niet zoals burgers behandeld behoren te worden. En dat filmpje is een verklaring van een burger die met zijn rug tegen de muur is gezet. Zijn ogen spreken boekdelen. heel wat anders dan wat zijn mond verklaart. Maar dat wil u waarschijnlijk niet zien. Ziende blind en horende doof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.