Update 2019: Kabinet koopt aandelen KLM, beter later dan nooit, onderaan de tekst.
In Amstelveen maken we onze grote zorgen over de KLM. Ook onze collega’s in de regio zoals Paul Slettenhaar, Achmed Baadoud en Kajsa Ollongren houden hun hart vast. De vraag is, of het Air France lukt om de KLM verder in te lijven.

Op 18 februari is daar een belangrijke vergadering over. Als KLM verder wordt uitgekleed door de Fransen, dan kost ons dat duizenden banen. Niet alleen in Amstelveen, maar in de hele regio. Vandaag in de Telegraaf onderstaand artikel van journalist Ruben Koops over de situatie.

Te weinig urgentie
Van staatssecretaris Wilma Mansveld merken we op dit moment te weinig urgentie om ons nationale belang te verdedigen. Daarbij komt, dat ze in Frankrijk niet onder de indruk zijn van een staatssecretaris.

Slecht voor Nederland
Daarom heb ik al eerder heb ik gepleit om van KLM een ‘chefsache’ te maken. Onze VVD-premier Mark Rutte zou het onderwerp moeten oppakkenAls we vanwege de Franse economische politiek de KLM, en op termijn de positie van Schiphol, verliezen dan is dat slecht voor heel Nederland. 

Update 2019: Kabinet koopt aandelen KLM, beter later dan nooit.

Zie voor artikelen en een RTVA-item hieronder:

Zie ook: AmstelveenWeb.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.