2014-amstelzijde-0831

Veel mensen denken dat de Amstelzijde bij Ouder- Amstel hoort. Maar nee, de horeca- en terrasstrip met restaurants als Paardenburg, Loetje en ’t Deurtje is meer dan ooit: Amstelveen aan de Amstel. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om het gebied weer een nieuwe toekomst te geven.

In het juli nummer van AMSTELVEENZ geven gemeentesecretaris Rein Schurink en ik een toelichting op de veranderingen. Zo zijn de terrassen en steigers opgeknapt. Ook komen er 300 parkeerplaatsen aan de achterzijde. De voorzijde wordt straks autoluw en bezoekers komen dan via de achterkant. Dit is ook veiliger voor het horecapersoneel die in de zomer vaak de weg moeten oversteken.

In totaal steekt de gemeente er € 3 miljoen in het hele project. Ook ondernemers investeren fors in dit mooie stukje historisch Amstelveen. In 2011 zijn we begonnen om met alle belanghebbende te spreken. Dus niet alleen de ondernemers, maar ook bewoners en eigenaren.

Toen we net begonnen waren veel mensen aan het klagen over elkaar. Bijvoorbeeld over ‘landjepik’ door een terras groter te maken dan afgesproken. Gelukkig is dit nu omgeslagen in samenwerking. Belangrijke man in het project is Rein Schurink, die wat mij betreft een huzarenstukje heeft afgeleverd.

2015 -college Amstelveen Maaike Veeningen, Jeroen Brandes, Rein Schurink, Peter Bot en Herbert Raat
2015 -college Amstelveen Maaike Veeningen, Jeroen Brandes, Rein Schurink, Peter Bot en Herbert Raat

Historie
Aangezien de grens tussen de gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen – al sinds de Middeleeuwen – door het midden van de Amstel loopt, valt de Amstelzijde onder Amstelveen. Er is tweemaal vanuit het gemeentehuis van Ouder-Amstel gepoogd om de Amstelzijde te annexeren, namelijk in 1882 en 1908, maar dat is (gelukkig) niet gelukt. De Amstelzijde is en blijft: Amstelveen aan de Amstel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.