“Meneer Raat, u moet binnenkort zelf een keer komen kijken, wanneer gaat het dak eraf” zei een bewoner van de Middeldorpstraat tegen mij. De sloop van de door Rijkswaterstaat aangekochte woningen aan de Middeldorpstraat is vertraagd. De sloop zou 1 september starten en vervolgens zo’n drie weken in beslag nemen. Toch staan de  woningen in het Oude Dorp nog steeds overeind. 

De panden zijn onbewoonbaar gemaakt. De deuren zijn dichtgetimmerd en een aantal dakramen zijn verwijderd. Voor de bewoners die hier recht tegenover wonen geen prettig gezicht.

Stand van zaken
Een buurvrouw die tegenover de sloopwoningen woont vertelde mij dat ze “toch mocht hopen dat het er over een jaar niet nog zo bij zou staan.” Ik heb haar gezegd dat dat natuurlijk niet de bedoeling is. Verder zei ze dat ze niet goed wist wat de stand van zaken was. Ze wil graag op de hoogte worden gehouden.

Daarom ga ik Rijkswaterstaat, onze partner in dit project, vragen de buurtbewoners te informeren over de laatste stand van zaken. En als we ze kunnen helpen, dan doen we dat.

fokke-en-sukke-damwandVertraging oplopen kan gebeuren, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat buurtbewoners geen flauw idee hebben wat er voor hun deur gebeurt.

Tegenvalt
Amstelveen gaat de komende jaren flink op de schop. De A9, Amstelveenlijn en het Stadshart. Af en toe zal er wat misgaan of duurt het langer dan verwacht. De les van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam  is dat je actief vertelt wat er aan de hand is. Ook als het een keer tegenvalt.

UPDATE 2016-25-10: Rijkswaterstaat heeft de bewoners via een brief laten weten wat de laatste stand van zaken is. Zij schrijven dat het het afkoppelen van de elektra een mogelijke bodemverontreiniging is aangetroffen. Daarom moet er nu aanvullend bodemonderzoek worden gedaan en ligt de sloop tijdelijk stil. Bekijk de brief hier: bewonersbrief_vertraging_sloop_middeldorpstraat_20-10-2016

2 reacties op ‘“Wanneer gaat het dak eraf?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.