De aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het oude V&D pand is binnen. A.S.R., de eigenaar van het pand, heeft deze bij de gemeente ingediend. Dit maakt de weg vrij voor de komst van warenhuisketen Hudson’s Bay.

De aanvraag is van groot belang voor Amstelveen. Het voormalige pand is een kwart van het Stadshart met 20.000 m² winkeloppervlakte. Hiermee wordt de oostkant van het Stadshart verder versterkt. Ook voor Unibail Rodamco (UR), de grootste eigenaar in het Stadshart, is de ontwikkeling aan de oostzijde een goede zaak.

Uiteraard moet er verbouwd worden. De vernieuwde parkeergarage biedt straks 15.000 m² aan parkeerruimte. Aan de kant van het Handelsplein is het Japanse restaurant Kokusai is al een succes en er komt een hotel naast de Rabobank Parktoren.

Investeren
Topman Richard Baker heeft van Hudson’s Bay een prachtig bedrijf gemaakt. In juni heb ik hem gesproken in Amsterdam. Hij gaf toen al aan graag in Amstelveen te willen investeren.

2016-CEO Richard Baker en wethouder Herbert Raat
2016-CEO Richard Baker en wethouder Herbert Raat

Schildersbuurt
Daarom hoop ik op een goede samenwerking tussen A.S.R, Unibail Rodamco en de gemeente. Er is voldoende ruimte om te moderniseren binnen het huidig Stadshart. Over de plannen in 2013 om het Stadshart te kantelen richting Schildersbuurt ben ik nooit enthousiast geweest.

Hierdoor zou de oostkant op het tweede plan komen. Op de lange termijn is dat slecht voor de stad. De kracht van ons Stadshart is de functiemenging van winkels, cultuur, horeca en wonen.

UPDATE 28-9-2016: het is rond.

UPDATE: 2016-26-10: Wellicht woningen op het gebouw.

Een reactie op “Omgevingsvergunning oude V&D pand is binnen: Hudson’s Bay komt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.