Deze week hebben we de, voor iedereen toegankelijke, online beeldbank met historische foto’s van Amstelveen gepresenteerd. In de beeldbank staan inmiddels zo’n duizend oude foto’s van Amstelveen. De komende periode komen er nog duizenden foto’s online in de beeldbank.

2017-lancering-beeldbank-Annemieke Brouwer, Stefan Toth, Mirjam van ’t Veld Herbert Raat, Dick Huier.

Samen met onze burgemeester Mirjam van ’t Veld probeer ik extra aandacht te geven aan de Amstelveen historie. Teveel is al verloren gegaan.

Vele Handen
Gelukkig hebben we goede partners. Zo heeft Stefan Tóth van Stichting AmstelveenWeb.com zorg gedragen voor het digitaliseren van de foto’s en alle foto’s zijn door Vereniging Historisch Amstelveen voorzien van een beschrijving. De vrijwilligers van Vele Handen hebben de beschrijvingen ingevoerd in de beeldbank, zodat deze terug te vinden zijn op bijvoorbeeld documenttype, periode of naam van geportretteerde.

Ook zijn we vorig jaar zijn we gestart met een nieuwe rubriek in het Amstelveens Nieuwsblad: Amstelveen zoveel jaar later. Iedere week verschijnen er in de krant twee foto’s: één van vroeger en één van vandaag de dag.

Archief
De nieuwe foto’s worden gemaakt door onze adviseur cultureel erfgoed Willemijn Paijmans. Zij krijgt de oude foto’s mee van Dick Huijer, hij is verantwoordelijk is voor ons archief in de kelder van het raadhuis.

Benieuwd hoe dit gaat? Bekijk het filmpje hieronder en klik HIER

Zie ook de reportage van RTVAmstelveen  en artikelen over de presentie hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.