Met de komst van het Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay krijgt het oude V&D pand in Amstelveen weer een fantastische uitstraling. De bewoners van de Meander-flats kijken straks niet meer aan tegen een grijs blok uit de jaren ’60, maar naar een vernieuwd pand met een frisse uitstraling dat het oude V&D pand doet verbleken.

Hoe het gaat worden
We hebben de eerste impressies ontvangen hoe het er uit gaat zien vanaf de Meander. Tijdens de verbouwing zou ik graag willen dat er steigerdoeken met grote foto’s komen te hangen van het nieuwe gebouw. Zo kunnen Amstelveners zien hoe het gaat worden en ziet het er tijdens de verbouwing veel beter uit.

steigerdoeken in Venetië

Dit gebeurt bijvoorbeeld in Venetië bij het restaureren van panden. Lees meer hierover op de site van Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad. Vorige week heb ik dit idee laten voorstellen aan de eigenaar A.S.R. van het pand. Zij reageerden positief en gaan erover nadenken. Goed nieuws dus.

Toegankelijk
Vorig jaar werd bekend dat Hudson’s Bay naar Amstelveen komt en naar alle waarschijnlijkheid medio 2018 haar deuren opent. De filosofie van het warenhuis is dat aan alle kanten toegankelijk is. Dit betekent dat er nu ook een ingang komt aan de kant van de Meander in plaats van de huidige dichte wand.

Hudson’s Bay zorgt voor een nieuwe impuls aan de Oostzijde van het Stadshart. Dit is al sinds 2014 het uitgangspunt van onze gesprekken met de eigenaar van het pand, het is geweldig dat het nu gaat gebeuren. Het voormalige V&D pand, goed voor een kwart van het totale oppervlakte van het Stadshart, wordt volledig verbouwd.  Zo komt er 21.000 vierkante meter winkelruimte en een nieuwe parkeergarage met circa 450 plaatsen.

Investeren
Topman Richard Baker heeft van Hudson’s Bay een prachtig warenhuis gemaakt. In juni heb ik hem gesproken in Amsterdam. Hij gaf toen al aan graag in Amstelveen te willen investeren.

Zie hieronder een artikel uit het Amstelveens Nieuwsblad:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.