Gehandicaptenparkeervergunning in een betaald parkeergebied staan krijgen per 1 januari 2018 eerst een waarschuwing in plaats van direct een boete. Hiermee komt de gemeente bestuurders tegemoet door verschillen in regelgeving per gemeente.

Wethouder Handhaving Herbert Raat (VVD): “Het beleid met betrekking tot parkeren in betaald parkeergebieden kan per gemeente verschillen. Dit kan soms verwarrend zijn. We kiezen er daarom voor niet direct handhavend op te treden, maar bestuurders eerst een waarschuwing te geven. Zodat men de volgende keer weet dat een aanvullende vergunning noodzakelijk is, of dat ergens anders geparkeerd moet worden.”

Voor parkeren in een betaald parkeergebied is een aanvullende Gehandicaptenparkeervergunning noodzakelijk. Hiermee kunnen inwoners met een Gehandicaptenparkeerkaart in heel Amstelveen onbeperkt parkeren. De kosten voor een Gehandicaptenvergunning zijn €25,00 per jaar.

Omdat bezitters van een Gehandicaptenparkeerkaart door landelijke regelgeving niet langer gratis kunnen parkeren op betaalde parkeerplaatsen zijn het aantal gratis algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in het Stadshart verdubbeld. In totaal zijn er 37 algemene gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar in deze wijk.

Persbericht: Gepubliceerd: 2017-22-12 en zie voor artikelen over dit artikel hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.