De gemeente Amstelveen ondersteunt het initiatief Vital10. De twee Amstelveense inwoners Sabine Pinedo en Roderik Kraaijenhagen zijn gespecialiseerd in E-health. Waarbij inwoners met digitale hulpmiddelen en direct beschikbare professionele ondersteuning zelf verantwoordelijkheid dragen voor en sturen op hun gezondheid. Voordeel is dat zorgverleners zoals huisartsen ontlast worden, terwijl ze wel op de hoogte blijven over hun patiënten.

Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD): “E-health geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld thuis of op werk je gezondheid in de gaten te houden. Complimenten voor de initiatiefnemers dat Vital10 beschikbaar komt voor Amstelveen. Het is belangrijk dat zowel de gemeente als onze inwoners hier ervaring mee op doen. Zodat we ons goed voorbereiden op de zorg van de toekomst.”

Sabine Pinedo (internist) en Roderik Kraaijenhagen (cardioloog) zijn de oprichters van online gezondheidsdienst Vital10. Het inspireert inwoners om gezondheidsdoelen te stellen en helpt met het bereiken hiervan. Een digitale coach helpt bij het stellen van de doelen, controleert de vooruitgang en zorgt voor het efficiënt en effectief gezonder worden.

Amstelveners krijgen via een computer, tablet of mobiel inzicht in hun persoonlijke dashboard en houden zo ook contact met de coach. Vital10 was één van de genomineerde voor meest innovatieve MKB bedrijf van 2017 en eindigde als eerste zorg verlenende instantie. Meer informatie is te vinden op http://www.vital10.nl.

De proef duurt 6 maanden en loopt via huisartsen. Zij zullen Vital10 via hun reguliere spreekuur aanbieden aan maximaal 200 inwoners met beïnvloedbare risicofactoren voor onder andere hart- en vaatziekten en diabetes.

De proef start in samenwerking met een kaderhuisarts Hart- en Vaatziekten uit Gezondheidscentrum Marne. Bij succes kan Vital10 worden uitgerold onder andere Amstelveense praktijken.De totale proef kost €30.000,–. De gemeente ondersteunt het project met een subsidie van €18.000.

Zie hier voor het oorspronkelijke persbericht, hieronder een fimpje en een artikel in het Amstelveens Nieuwsblad over het project.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.