Updates in de maand mei onderaan de tekst; Nieuw college VVD, D66 en PvdA
De inhoudelijke onderhandelingen voor een nieuw politiek-akkoord zijn begonnen. Als VVD zitten we samen met D66 en bbA om de tafel. Deze mogelijke coalitie heeft 21 van de 37 zetels in de gemeenteraad.

De afgelopen weken heb ik samen met Floor Gordon, fractievoorzitter van D66, alle partijen gesproken. Wij denken op dit moment dat we programmatisch het beste met bbA eruit kunnen komen. Alle fractieleden van de partijen worden actief betrokken bij de gesprekken.

Het is niet de bedoeling om een dik en dichtgetimmerd stuk te maken. We beperken ons tot hoofdlijnen en kaders. Zo is er ook alle ruimte voor initiatieven van andere partijen. Toch blijft het altijd lastig. Keuzes moeten gemaakt worden want Amstelveen moet ook financieel op orde blijven. Gelukkig is de sfeer (tot nu toe) heel constructief en goed.

UPDATE: 2018-1-5: Meer tijd nodig; Peter Bot van BBA heeft afgelopen week de VVD en D66 laten weten dat hij zich direct terugtrekt als kandidaat-wethouder. Door zijn vertrek is er een nieuwe situatie ontstaan.

UPDATE: 2018-18-5: Onderhandelingen gaan verder met de PvdA.

UPDATE: 2018-20-5: Nieuw college voor Amstelveen: VVD, D66 en PvdA

Zie hieronder foto’s en artikelen over de formatie in Amstelveen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.