Ook vorige week was het weer (lees HIER) raak in het Oude Dorp. Een Spaanse vrachtwagen reed het Dorp binnen ondanks alle waarschuwingsborden. Te grote vrachtwagens kunnen de draai niet maken waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Geparkeerde auto’s en straatmeubilair moeten het dan ontgelden. Ook in zes jaar geleden in 2012 ging het al mis  (lees HIER).

Op een drafje
Met mijn nieuwe collega wethouder Floor Gorden zat ik net op het terras van restaurant Haddock om bij te praten. ‘Dat gaat niet goed’, zeiden we tegen elkaar toen de vrachtwagen richting de chinees Royal San Kong reed. Vervolgens op een drafje naar de truck en de chauffeur geholpen om terug te rijden naar de Bajes en daar zijn weg te vervolgen.

Foto’s door Floor Gordon

Niet verder
Ondanks alle maatregelen rijden voornamelijk buitenlandse chauffeurs toch nog altijd het Oude Dorp in. Bij het napraten kwam een medewerker van Haddock met een creatieve oplossing. ‘Is het een idee om voor het Oude Dorp een poort te zetten zoals in parkeergarage’s. Zo weten chauffeurs van grote vrachtwagens dat ze niet verder moeten’.

We hebben afgesproken om het idee voor te leggen bij de nieuwe wethouder van verkeer Rob Ellermeijer. Wellicht zorgt het ervoor dat ook chauffeurs die volkomen op hun navigatie rijden op tijd rechtsomkeer maken. Aan de andere kant moet het Dorp natuurlijk ook bereikbaar blijven voor de hulpdiensten zoals de brandweer.

Zie hieronder artikelen over dit onderwerp:

Een reactie op “Vrachtwagens uit het Oude Dorp

 1. Helaas zal een hoogte beperking niet lukken.
  Er is ook bezorgend verkeer, dat in het oude dorp moet zijn.
  Ook die kunnen er dan niet meer komen.

  Beter idee lijkt mij om aan de kant van de ouderkerkerlaan,
  /keizer karelweg het inrijden van voertuigen langer dan 8 meter onmogelijk te maken.
  Dit kan met aanpassingen in/aan de weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.