Dinsdagochtend 5 juni kwam het bericht dat er een kantoor gekraakt was.  Al snel bleek dat het ging om de ‘We are Here’ groep uit Amsterdam. Na overleg met onze burgemeester Bas Eenhoorn ben ik naar hen toegegaan met de mededeling dat wij kraken niet willen in Amstelveen.

De groep bestaat voornamelijk uit Afrikaanse mannen. Door de rechter is vastgesteld dat velen van hen geen recht hebben op verblijf in Nederland. Daarom moeten zij terug naar het land van herkomst. Het uitgangspunt van het college van B&W is rechtsstatelijk.

Wij behandelen iedereen humaan. Als iemand zorg nodig heeft dan zorgen we daarvoor. Aan de andere kant, kraken mag niet. Mensen die uitgeprocedeerd zijn, moeten indien mogelijk terug en anders naar een opvangvoorziening van het rijk. Daarom heb ik hen in contact gebracht met de mensen van de Dienst Terugkeer en Vertrek.

Mogelijkheden:
Wij hebben alle pandeigenaren gewaarschuwd dat zij anti-kraak maatregelen moeten nemen. Het kan niet zo zijn dat de krakers over een paar weken weer een ander pand kraken. Dit geeft mogelijkheden voor veelal Amstelveense jongeren om tijdelijk goedkoop te kunnen wonen.

Zie hieronder een interview met AT5 en artikelen over dit onderwerp:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s