In Amstelveen zijn tijdens de jaarwisseling 2018-2019 geen hulpverleners lastiggevallen. De politie en onze gemeentelijke handhavers zijn niet bekogeld. Ook hadden we geen 45 meter hoog vreugdevuur dat uitliep op een drama. Wel genoten heel veel Amstelveners van een gezellige avond. Zo is onze gemeente een voorbeeld hoe de jaarwisseling op een leuke manier gevierd kan worden.

Arrestaties
Als je vandaag de kranten openslaat, is het beeld totaal anders. Zo waren er in Amsterdam 183 incidenten, waarbij in 7 gevallen zelfs vuurwapens gebruikt zijn. De Veiligheidsregio Rotterdam meldt 55 arrestaties. In Houten en IJsselstein was er agressie tegen brandweermannen. Ook de plaats Geesbrug in Drenthe haalde het nieuws. Daar moest de mobiele eenheid worden ingezet. En zo kunnen we nog een tijd doorgaan.

Huisdieren
Hoe anders is het bij ons in de gemeente. In de periode tussen kerst en de jaarwisseling hebben onze handhavers vooral gecontroleerd om te vroeg afsteken van vuurwerk te voorkomen. Dit is een grote ergernis bij veel mensen, vooral ook vanwege de paniek dat het veroorzaakt bij huisdieren.

Zo hebben we drie jongeren verwezen naar Halt (Halt voorkomt en bestraft jeugdcriminaliteit). Ook is vuurwerk in beslag genomen en zijn 6 bonnen uitgeschreven. Tijdens de jaarwisseling zijn er geen noemenswaardige bijzonderheden voorgevallen.

Heterdaad
Burgemeester Bas Eenhoorn vertelde me dat de politie een inbreker op heterdaad heeft betrapt. En behalve een brand in een leegstaand huis aan de Amsteldijk en vuurwerk op de IJsbaan in het Stadshart gebeurde er weinig bijzonders. Op nieuwjaarsdag kwam ik overal Amstelveners tegen die bezig waren om de rommel op te ruimen, hulde!

NOS-journaal
Kortom, het was een rustige jaarwisseling dankzij Amstelveners, de politie en handhaving. We zullen er het NOS-journaal niet mee halen, die zijn meer gericht op de excessen. Maar mochten ze een voorbeeld zoeken van hoe de jaarwisseling ook op een leuke manier gevierd kan worden, dan moeten ze in Amstelveen zijn.

Zie voor artikelen en foto’s hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.