Update 13-8-2019: Schouw door Amstelveen, onderaan de tekst
Deze week ben ik benaderd door bewoners rond winkelcentrum Groenhof. Het centrum wordt verbouwd en er komt een nieuwe supermarkt. Helaas duurt alles langer dan gepland. Sommige aannemers laten veel rommel op straat liggen waardoor er onnodige overlast ontstaat. Daarom hebben we ingegrepen.

Puinhoop
Tijdens een ronde die ik dinsdag met bewoners en onze mensen maakte werd snel duidelijk dat dit niet acceptabel is, zie de foto’s hieronder. Het is hoogconjunctuur, aannemers en onderaannemers lopen over van het werk. Toch kan dat geen rechtvaardiging zijn om er een puinhoop van te maken.

Parkeerplaatsen beschikbaar
Aan onze projectleider en handhaving heb ik gevraagd aannemers aan te spreken op hun gedrag. De belangrijkste boodschap in het kort: of jullie ruimen het op, of wij doen het en dan volgt een rekening.

Inmiddels is het parkeerterrein dat door de verbouwer van supermarkt Jumbo wordt ingenomen ingekort. Zo zijn er weer meer parkeerplekken beschikbaar. Ook heeft hij hekken gezet tussen zijn opslag en de Cumulusflat, de losliggende troep opgeruimd en de vuilcontainer die over 2 parkeerplekken stond afgevoerd.

Brandkranen bereikbaar
Onze handhavers treden actief op tegen foutparkeerders (veelal bedrijfsvoertuigen) rond het winkelcentrum. Tevens is de brandweer in samenwerking met onze afdeling veiligheid en handhaving in overleg met de bouwers om te zorgen dat de brandkranen bereikbaar zijn in geval van nood.

Tot slot komt onze toezichthouder nu elke dag langs om de situatie te beoordelen en zo nodig in te grijpen. Aankomende vrijdagochtend ga ik weer naar Groenhof om samen met bewoners de balans op te maken.

Geen vrijbrief
Amstelveen gaat op de schop de aankomende jaren en dat zal overlast geven, maar het kan nooit een vrijbrief zijn om rommel op straat te kieperen. Mocht u een zelfde situatie in uw omgeving aantreffen. Laat het mij weten via: h.raat@amstelveen.nl

UPDATE: 13-8-2019: schouw met collega Floor Gordon door Amstelveen

Zie voor foto’s en artikelen over dit onderwerp hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.