Vandaag nemen we afscheid van waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn. Bijna twee jaar is hij onze burgervader geweest. Waarnemers hebben soms de reputatie dat ze er de kantjes vanaf lopen. Dit was absoluut niet het geval bij onze burgemeester. Wat hebben we een geweldige tijd gehad met iemand die oprecht betrokken is bij Amstelveen. 

Bestuurscultuur
Hij kwam naar Amstelveen met de opdracht van toenmalig commissaris van de koning Johan Remkes om de bestuurscultuur te onderzoeken. Na het snelle vertrek van burgemeester Mirjam van ’t Veld kwamen er vragen. Waarom vertrekt een burgemeester zo snel? Is er wat aan de hand?

Na een uitgebreid onderzoek kwam Eenhoorn op 7 april 2018 met een ambtsbericht voor de commissaris. De belangrijkste conclusie uit het bericht: Amstelveen is een plezierige en goed bestuurde gemeente, waar een burgemeester zich goed zal thuis voelen als deze de verbinding met de politiek, raad en college, voortdurend vast kan houden. Lees HIER het volledige ambtsbericht.

Goed advies
Op dinsdagochtend leidde hij de collegevergadering altijd met veel interesse en humor. Zijn uitgebreide politieke en maatschappelijke netwerk zette hij achter de schermen in voor onze gemeente. Zo heb ik samen met hem schouder aan schouder opgetrokken om onze handhaving te versterken met oud-politieagenten. Ook op het gebied van kunst en cultuur, waar hij een groot hart voor heeft, kon ik altijd een goed advies van hem krijgen.

Dank Bas Eenhoorn, mede namens mijn collega’s Frank Berkhout, Rob Ellermeijer, Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen voor alles wat je hebt gedaan voor onze stad. Ondanks dat we nu afscheid nemen van je als burgemeester hoop ik je nog vaak in Amstelveen te zien.

Zie hieronder artikelen over het vertrek van burgemeester Bas Eenhoorn, de komst van Tjapko Poppens en foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.