De redactie van het magazine AMSTELVEENZ heeft meegedraaid met een dienst van ons anti-inbraakteam. Het team bestaat uit voormalig politieagenten. In het septembernummer van het blad kunt u het verslag lezen (lees HIER) of onderaan de tekst.

Expertise, ervaring en kennis
Vorig jaar heb ik aangekondigd dat we een team van oud-politieagenten in dienst gaan nemen om de politie te ondersteunen bij het bestrijden van inbrekers lees HIER). De reden is dat er onvoldoende structurele politiecapaciteit in deze regio is om de 400 inbraken in woningen en 500 inbraken in auto’s aan te pakken. We hebben gekozen voor voormalig politieagenten vanwege hun expertise, ervaring en kennis.

Gated community’s
Amstelveners hebben recht op een veilige woonomgeving. Als wij als overheid geen actie ondernemen dan gaan mensen zelf hun beveiliging regelen, waardoor er gated community’s en andere vormen van private beveiliging gaan ontstaan. Dit betekent dat alleen mensen die het zich kunnen veroorloven een veilige woonomgeving kunnen regelen en anderen niet. En dat wil ik niet.

Een zwaluw maakt nog geen zomer
De eerste resultaten zijn hoopgevend. De inbraken zijn fors gedaald de afgelopen maanden. Toch maakt één zwaluw nog geen zomer. Daarom maken we een eerste echte balans op als we een jaar aan de slag zijn.

Veel belangstelling
Het is uniek dat een gemeente op deze manier investeert in veiligheid. Daarom is er ook vanuit de landelijke media veel belangstelling voor het werk van het team. Zo hebben inmiddels ook al het Nos Radio 1 journaal (zie HIER) en Het Parool (lees HIER) meegelopen met ons team.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.