Update: 18-8-2021: Tweede route is een feit, lees HIER.
We zijn officieel gestart met de eerste historische route door Amstelveen. Samen met burgemeester Tjapko Poppens en CDA-raadslid en secretaris van Amstelveen Oranje Sandra van Engelen is vorige week het startschot gegeven. De fiets- en wandelroute door de wijken Randwijck, Elsrijk en Patrimonium brengt de geschiedenis die hier ligt tot leven.

Amstelveense geschiedenis
Op acht panelen langs de route staat beschreven wat zich hier vroeger heeft afgespeeld. Zowel de mooie als de zwarte bladzijden uit de Amstelveense geschiedenis. Journalist Eddie de Blieck van Het Amstelveens Nieuwsblad vroeg me wat het belang van cultureel erfgoed is (lees HIER het interview).

Amstelveengevoel
De historische routes zijn onderdeel van een breder verhaal om onze geschiedenis en monumenten de plek te geven die zij verdienen. Het is heel belangrijk dat we weten waar we vandaan komen en wat er gebeurd is in onze leefomgeving. Dit vergroot de betrokkenheid van inwoners bij hun woonplaats en versterkt het Amstelveengevoel. Er werd altijd vooruit gekeken naar de toekomst van Amstelveen, terwijl het verleden en de ontstaansgeschiedenis een volwaardige plek verdienen.

Twee historische routes
In 2019 heeft het college de stichting Museum zonder Muren van Daniël Metz opdracht gegeven twee historische routes te ontwikkelen. Het is geweldig wat hij en zijn vormgever Eva DeCarlo voor elkaar hebben gekregen. En ze hebben het niet alleen gedaan. Ze hebben Amstelveners betrokken bij de totstandkoming, waardoor het een project vóór en dóór Amstelveners is geworden.

Ontdekken
Het startschot voor de eerste route had niet op een beter moment kunnen komen. In deze lastige corona tijd waarin we bijna nergens meer naartoe kunnen, is het belangrijk om dichtbij huis afleiding te kunnen vinden. Het wandelen of fietsen van deze route houdt je in beweging en laat je meteen je eigen omgeving ontdekken. Maar mochten de weersomstandigheden niet meezitten, dan kun je de route ook online wandelen via de website Beleef Amstelveen.nl.

Zie voor artikelen en foto’s hieronder:

Een reactie op “Start historische routes

  1. Er zijn ook al bestaande wandel- en fiets routes in en rond Amstelveen . Betrekkelijk gemakkelijk te integreren met infoborden . Ik denk aan de wandelroute in de Bovenkerkerpolder,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.