Update 19-11-2020: bloemen voor Marieke Uildriks van museum Jan nu ze weer open mogen en zijn, zie onderaan de tekst
Nu de gemeente bezig is met het registeren van de gemeentelijke kunstcollectie krijgen we een steeds beter beeld van de bijzondere kunstwerken die we in depot hebben zoals bijvoorbeeld ons Amstel porselein, lees HIER. Te lang zijn de gemeentelijke kunstschatten voor heel Amstelveen verborgen gebleven. Daarom zetten we de komende tijd met steun van de gemeenteraad de nodige stappen om onze kunstschatten zichtbaar te maken voor heel Amstelveen.

Nieuwe Rubriek
Vanaf morgen staat onze nieuwe rubriek Schatkamer Amstelveen in het Amstelveens Nieuwsblad en online lees HIER. Hierin zetten we elke maand een kunstwerk in de schijnwerpers. Ook kopen we weer werken aan van veelbelovende kunsternaars zoals onlangs van Thom van Rijckevorsel, lees HIER. En we willen nog verder gaan. We willen volgend jaar graag een deel van de gemeentelijke kunstcollectie tentoonstellen. Daarvoor gaan we in overleg met het Cobra Museum en Museum JAN. Het is zonde om kunst achter gesloten deuren te houden.

Kunstregistratie
Een gemeentelijk projectteam is momenteel bezig om al onze kunsteigendommen in kaart te brengen en te registreren in een kunstregistratiesysteem. De bekende taxateur Willem de Winter van Tussen Kunst & Kitsch heeft hiervoor schilderijen van onder meer Karel Appel getaxeerd die op het raadhuis hangen of in depot bij het Cobra Museum liggen (Lees HIER). Hierdoor kunnen we straks alle kunstwerken digitaal ontsluiten, zodat iedereen ze online kan bekijken. We willen Amstelveners blijven inspireren, ook in een tijd waarin we veel binnen leven.

Historische routes
Naast onze kunstschatten zijn we bezig om nog meer inzichtelijk te maken. Bijvoorbeeld de lokale historie door het ontwikkelen van historische routes door de stad. Onlangs is de eerste route door Randwijck, Elsrijk en Patrimonium gelanceerd (lees HIER en HIER).

Amstelveengevoel
Amstelveners kunnen in de buitenlucht een route volgen waarbij ze op acht informatiepanelen op historische locaties kunnen lezen over gebeurtenissen die hier in het verleden hebben plaatsgevonden. De route is ook online te ‘wandelen’ op de website van Beleef Amstelveen.nl. Met dit alles willen we Amstelveners meer betrokken laten voelen bij hun eigen gemeente en zo het Amstelveen-gevoel te vergroten.

Update 19-11-2020: bloemen voor Marieke Uildriks van museum Jan nu ze weer open mogen en zijn: lees HIER.

Een reactie op “De ‘schatkamer van Amstelveen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.