Vandaag kopte de Telegraaf; ‘Slaapstad opeens trendy’. Wij weten al jaren dat het oude imago van Amstelveen als slaapstad niet meer klopt. Nu weet de rest van Nederland het ook. Op het trendy platform USE-ITEurope (zie HIER) voor jonge mensen staat onze gemeente al sinds 2019 tussen Oslo, Parijs en Ravenna in. Een mooie opsteker voor al die (culturele) ondernemers die hier hard aan gewerkt hebben de afgelopen jaren.

Het Amstelveengevoel
Het succes is vooral te danken aan een goede mix tussen horeca, kunst en cultuur, groen, sport, winkelmogelijkheden en wat mij betreft de ontspannen sfeer. Dat is het Amstelveengevoel. Ook werken we samen met Amsterdam om het Bostheater overeind te houden. We willen niet de volgende Europese ‘tourist trap’ zijn, maar een stad met brede en gewaardeerde voorzieningen, waar iedereen van kan genieten.

Blijven vernieuwen
De aankomende jaren gaan we door met allerlei verbeteringen. Nieuwe initiatieven zoals de komst van een bioscoop in het Stadshart en een andere financiering voor het Cobra Museum (lees (HIER ). De Uitagenda (zie HIER) waar collega Floor Gordon en ik ons hard voor hebben gemaakt is een grote aanwinst. Ook betere recreatiemogelijkheden rond De Poel voor onze kinderen staat nog op de politieke wensenlijst. Kortom, we zijn pas net begonnen en het beste moet nog komen in Amstelveen.

Zie voor artikelen en foto’s over dit onderwerp hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.