Update; 15-1-2022-Herbert Raat over opening winkels, lees HIER en sluiting horeca en cultuur niet meer te verdedigen, lees HIER
Het kabinet kan niet anders kan dan de coronamaatregelen komende zaterdag versoepelen. De schade die deze harde lockdown economisch en sociaal alleen al op lokaal niveau met zich meebrengt, is ongekend. Gisteravond probeerden buren in Westwijk toch maar iets van een verjaardag te maken met een discobus voor het huis. Iedereen die langsliep werd spontaan weer vrolijk.

De rek is er uit
De rek is er volledig uit bij heel veel Amstelveners. Ik maak mij ernstig zorgen over het tempo waarin Amstelveen tot ‘spookstad’ aan het verworden is nu winkels dicht zijn, mensen niet meer kunnen sporten en uitgaan en inwoners en ondernemers steeds dieper in sociale en economische isolementen en problemen geraken.

Desastreuze effecten
Het zou goed zijn en ik hoop het vurig, dat het kabinet vrijdag versoepelingen aankondigt. De afgelopen weken heb ik met diverse inwoners en (culturele) ondernemers gesproken over de situatie en er is één conclusie: heel veel mensen zijn he-le-maal klaar met de harde lockdown. Als dit nog langer gaat duren dan heeft het desastreuze effecten op alle gebieden.

Feestmuziek
Gisteravond bij het uitlaten van mijn hond in Westwijk liep ik tegen een verjaardagsfeestje op straat aan waarbij korte tijd sprake was van feestmuziek. Om er toch maar iets van te maken, hadden de bewoners een discobus laten komen die voor het huis stond. Als wethouder handhaving is er dan geen haar op mijn hoofd die eraan dacht in te grijpen. Het was coronaproof geregeld en kleinschalig. Een beetje muziek brengt de mensen zoveel plezier.

Middel erger dan de kwaal
Vooral van onze jongeren wordt veel afgenomen, maar dat geldt voor iedereen: ouderen, winkeliers, zzp’ers, sporters, de kunst & cultuursector, we kunnen iedereen opnoemen. Het kan zo echt niet langer. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Amstelveen. Nu iedereen de mogelijkheid heeft gehad om een booster te halen, is het tijd dat het roer omgaat. In België en Duitsland is wel veel open. Hopelijk komt het kabinet vrijdag tot de juiste beslissing, want het middel lockdown is langzamerhand erger dan de kwaal. Wij gaan in ieder geval onze VVD Tweede Kamerleden benaderen om meer druk te zetten.

Zie HIER een artikel op AmstelveenZ en hieronder een item van RTVA en andere artikelen over dit onderwerp:

Zie hieronder vervolg artikelen over dit onderwerp:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.