Deze week werd bekend dat het gelukt is om Jazz in het Dorp te behouden voor Amstelveen. Persoonlijk vind ik het evenement een van de mooiste dingen die de afgelopen jaren in Amstelveen is ontstaan. Het biedt de kans voor jong en oud, arm en rijk, om op een laagdrempelige manier samen te komen. Dat past bij Amstelveen.

Alles op alles
Toen in 2021 bekend werd dat de kleine vrijwillige organisatie het na 7 jaar niet meer alleen kon opbrengen en er geen versterking te vinden was, zei ik in het tv-programma 1Amstelveen op de vraag van journalist Roel Smit dat we alles op alles gaan zetten om dit evenement niet verloren gaat (lees HIER). We zijn daarop in gesprek gegaan met de organisatie en vrijwilligers om te vragen wat zij nodig hebben om een doorstart te kunnen maken.

Toegankelijk voor iedereen
Als VVD hebben we Jazz in het Dorp zelfs opgenomen in het verkiezingsprogramma (lees HIER pagina 31). We kunnen de verantwoordelijkheid van een dergelijk groot en succesvol evenement niet alleen bij vrijwilligers laten liggen. We hadden kunnen wachten tot het festival achter hekken in het Amsterdamse Bos zou plaatsvinden voor 60 euro per kaartje, maar dat wil niemand. Het moet toegankelijk blijven voor iedereen. En dat is gelukt!

Balans op maken
De gemeente heeft haar rol gepakt en steunt het organisatieteam, samen met de horeca in het Oude Dorp, zodat zij veilig en zonder financiële risico’s het evenement kunnen organiseren. De gemeente maakt extra geld vrij om deze financiële risico’s beter af te kunnen dekken en om verder te kunnen professionaliseren de komende 3 jaar. Hierna maken we de balans op.

Lichtpuntjes en Hulde
Jazz in het Dorp is ook een mooie manier om mensen te laten kennismaken met de culturele instellingen van Amstelveen. Verschillende culturele instellingen zoals P60, Museum Jan, Platform-C en de Muziekschool zullen ook weer betrokken worden. Het is in deze tijden van ellende en rampspoed belangrijk dat er lichtpuntjes zijn waaruit iedereen plezier kan halen. Speciale dank aan Sander Mager, Geertje Visser, Gert-Jan Slump, Tom Bleker, alle vrijwilligers en onze horecaondernemers dat we door kunnen. Hulde zou de oud-hoofdredacteur Henk Godthelp van het Amstelveens Nieuwsblad zeggen.

Voor berichten, foto’s en een item van RTVA zie hieronder:

Uitzending 1Amstelveen; 5-7-2021, via RTVA, presentator Roel Smit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.