2015-geldGoed nieuws voor de ouders en kinderen van basisschool Het Palet-Noord in Amstelveen. Het college van B&W trekt in de Kadernota 2008 geld uit voor een gymnastieklokaal. Enige maanden geleden werd duidelijk dat een lokaal niet was opgenomen in de nieuwbouwplannen (PIA) voor de school. Een niet al te slim besluit.

Voor gymnastiekonderwijs moeten de kinderen een half uur lopen over de drukste straten van de stad. Om nog maar niet te spreken over de verloren onderwijstijd. En wie zet er nou een nieuwe school neer voor de aankomende veertig jaar zonder goede sportmogelijkheden in de buurt? In de gemeenteraad was iedereen het erover eens. College van B&W: regel een gymnastieklokaal voor het Palet-Noord.

Krenterig:

Eind goed al goed zou je zeggen. Maar er zit een addertje onder het gras. Want nu krijgen we in Amstelveen 1 extra gymnastieklokaal. En op basis van berekeningen hoeveel ruimte voor gymnastiekonderwijs we nodig hebben is dat iets teveel en geeft extra kosten. Oplossing van het college: we slopen een wat ouder gymnastieklokaal.

Voor ons als VVD het voorbeeld van verkeerde krenterigheid. Voor allerlei (naschoolse) sportactiviteiten is een extra lokaal meer dan welkom. In de gemeenteraad praten we avonden vol over voldoende aanbod van sport-en publieke voorzieningen. Zeker nu scholen ook dagarrangementen moeten aanbieden. Ook het Amstelveens Sportbedrijf heeft behoefte aan meer aanbod omdat de vraag naar sportlocaties groot is. Kortom: geen sloop maar bouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.