Een eigen huisarts in de buurt is in Amstelveen vaak zo gewoon dat je er verder niet bij stil staat. Toch is dat niet altijd en overal vanzelfsprekend.

Een huisarts is niet alleen belangrijk op medisch gebied maar vooral op het menselijk vlak in de moeilijke momenten van het leven. In Amstelveen Noord gaan binnenkort twee huisartsen met pensioen. De ‘oude’ vorm van een praktijk aan huis komt (jammer genoeg) steeds minder voor, in Amstelveen is een huis met een praktijkruimte ook niet meer te betalen . Daarbij gaan steeds meer huisartsen parttime werken.

Daarom wordt er gewerkt aan een centrale locatie aan de Molenweg aan een HOED (huisartsen onder één dak) waar meerdere huisartsen samenwerken. De vestiging van de HOED wordt mogelijk door een wijziging in het bestemmingsplan waar we vananond in de gemeenteraad praten. Sommige buurtbewoners zijn tegen de HOED omdat ze overlast van verkeer vrezen.

Dit is voor mij een geval van algemeen belang (voldoende huisartsen) versus een deelbelang (ik krijg wat meer verkeer voor mijn deur). Wij kiezen voor goede huisartsenzorg in de buurt, nu en ook de aankomende jaren. We willen niet dat (oudere) Amstelveners zonder huisarts komen te zitten of naar Amsterdam moeten voor de huisarts.

Daarom zal collega Tom Ponjee vanavond duidelijk maken dat wij instemmen met wijziging van het bestemmingsplan. Zo is de eerstelijnszorg het beste gegarandeerd in onze stad.

Dit bericht in de media zie:

http://www.amstelveenweb.com/nieuws-Toekomst-voor-huisartsen-in-Amstelveen

http://amstelveen.blog.nl/gezondheid/2007/11/27/vvd-bezwaren-tegen-artsenprakijk-st.-josephlaan-negerenFullSizeRender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.