Een paar weken geleden heb ik namens de VVD het college van B&W vragen gesteld over de overlast van jongeren in Middenhoven De overlast was zo heftig dat een aantal buurtbewoners Amstelveen soms ontvluchtten om tot rust te komen, andere dachten zelfs aan verhuizen.

De kern van de vragen waren: (1.) regel op korte termijn extra toezicht en (2.) een overzicht of ouders worden aangesproken op het gedrag van hun kinderen zoals vorig jaar is afgesproken. Naar aanleiding hiervan is het college in actie gekomen. Burgemeester Jan van Zanen en jeugd wethouder Yeter Tan zijn bij de buurtbewoners op bezoek geweest.

De burgemeester heeft meteen extra toezicht geregeld en dat is een goede zaak voor de buurt. Uit de antwoorden van B&W bleek echter ook dat 6 jongeren een laatste waarschuwing hebben gehad en dat er met 8 ouders het afgelopen jaar is gesproken. Toen er een hoop aandacht voor het probleem kwam vanwege de vragen aan B&W en de aandacht van de media zijn nog eens 14 ouders uitgenodigd.

Hierover ga ik wethouder Tan om opheldering over vragen (dinsdag 4 december) in de gemeenteraad. Het lijkt er op dat er eerst een hoop gedoe moet zijn in de politiek voordat er echt doorgepakt wordt, en wat betekent uitgenodigd?

Is dit aan de ouders of ze wel of niet komen? Voor de aanpak van overlast van jongeren is het betrekken en aanspreken van ouders op het gedrag essentieel. Dat moet structureel en niet vrijblijvend gebeuren.

Zie ook: http://amstelveen.blog.nl/openbare_orde/2007/12/04/vvd-er-raat-ouders-te-weinig-aangesproken-op-wangedrag-kinderenFullSizeRender (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.