Scooterrijders werden donderdagavond (24-07-2008) streng gecontroleerd in het Stadshart. Politie op motoren reden rond in het hele centrum en brachten de scooters naar een rollenbank die voor het Cobramuseum stond.

Hier werd gecontroleerd of de scooters opgevoerd waren en alles klopte. De actie was succesvol volgens de agenten die ik sprak. Met 14 á 15 scooters was wat mis. Ook de preventieve werking was enorm want iedere eigenaar liep keurig met zijn scooter aan de hand in plaats van te scheuren over het stadsplein.

Wij krijgen vanuit Amstelveen veel klachten over scooteroverlast. Samen met VVD-fractievoorzitter Hans Bulsing heb ik vragen gesteld aan het college van B&W hierover. Wij willen dat bij overlast een scooter tijdelijk in beslag kan worden genomen, zoals dat ook met het autorijbewijs kan. Volgens het college is dit op basis van de huidige wetgeving niet mogelijk.

Wel gaf de burgemeester aan dat hij gaat kijken of andere succesvolle projecten tegen scooter-overlast zoals het ASO-project ( Aanpak Scooter Overlast) dat in Rotterdam en Oosterhout is ontwikkeld in Amstelveen toegepast kan worden.

De actie van donderdag is een goede stap naar een effectieve aanpak. Zo is het duidelijk voor iedereen dat wij in onze stad optreden tegen overlast en niet de andere kant opkijken.2008-20-8-Amstelveens nieuwsblad -Betere Handhaving (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.