Update 12-2 2016: Gabrielle Cevatlaan in Amstelveen, onderaan de tekst.
GabriëlleCevatGisteravond is agente Gabrielle Cevat doodgeschoten in Amstelveen toen ze een automobilist aanhield. Opnieuw treft een tragedie onze stad. Na de moord op onze avondwinkelier Huib Krooder vorig jaar, wordt er weer iemand die gewoon zijn werk doet van het leven beroofd.

Een drama voor de nabestaanden en collega’s. Via het raadswerk heb ik veel agenten leren kennen en ik wens hen veel sterkte en kracht toe de aankomende tijd.

Er wordt nu gesproken van een ‘incident’ maar voor mijn gevoel hebben we teveel van dit soort ‘incidenten’ in ons land. De verdachte van de moord schijnt ook al vaker voor een geweldsdelict veroordeeld te zijn. Uiteraard zijn lange(re) straffen belangrijk om misdadigers en gekken van de straat te halen.

Maar dat is niet alleen de oplossing. Te vaak wordt er meteen geweld gebruikt als mensen aangesproken worden op hun gedrag. Het begint natuurlijk allemaal bij de opvoeding waar grenzen gesteld moeten worden. En als maatschappij zullen we consequent moeten ingrijpen bij asociaal gedrag ten opzichte van anderen. Geweld mag niet de norm worden.

UPDATE 7-12-2015: Het cement van Amstelveen.
UPDATE 12-2-2016: Gabrielle Cevatlaan in Amstelveen

2008-16-7: Amstelveens Nieuwsblad; Jan van Zanen, Jan Pieter Balkenende, Herbert Raat en anderen over de dood van Gabrielle Cevat
2008-16-7: Amstelveens Nieuwsblad; Jan van Zanen, Jan Pieter Balkenende, Herbert Raat en anderen over de dood van Gabrielle Cevat

2 reacties op ‘Tragedie in Amstelveen

  1. Is het een idee om in Amstelveen een straat naar haar te vernoemen. Het zou een mooi gebaar zijn van de gemeente Amstelveen. Wat dacht u ervan om het Gerard Douplein (daar hebben we er velen van in Nederland) om te dopen tot het Gabrielle Cevatplein. Dat klinkt toch stukken beter!

  2. Dat zou zeker een gebaar zijn voor onze agente die zich voor de veiligheid van Amstelveen heeft ingezet en hierbij van het leven is beroofd. Bij de burgemeester en wethouders zal ik uw idee onder de aandacht brengen. Helaas weten we allemaal dat geen gebaar groot genoeg is.
    Overigens hoop ik dat we in deze stad het vertrouwen houden om elkaar te blijven aanspreken en niet uit angst de andere kant opkijken als er iets gebeurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.