2008-inhoud-regen‘Een aanzienlijke stijging is er in het aantal aangiften met betrekking tot overlast’, zo staat op pagina 45 in de zogenaamde Fact & Figures 2007-2008 van de gemeente Amstelveen. De aanzienlijke stijging blijkt meer dan een verdubbeling te betekenen sinds 2003, naar 1555 meldingen.

Uit reacties van bewoners blijkt dat iedereen vooral genoeg heeft van scooteroverlast en asociaal gedrag. Bewoners zijn vaak blij met regenbuien. Niet omdat ze van regen houden maar omdat dan de overlast minder is. Daarom gaan fractievoorzitter Hans Bulsing en ik vandaag weer vragen stellen aan het college van B&W om de overlast aan te pakken.

Blij met regenbuien
Dat iedereen genoeg heeft van de (scooter)overlast bleek uit de vele reacties van Amstelveners op artikelen in onze lokale kranten (Amstelveens Nieuwsblad en het Weekblad), en websites (Amstelveen Blog, Amstelveenweb.com) waarin Hans en ik pleiten voor meer scootercontroles zoals in juli in het Stadshart.

De teneur van de reacties was; goed dat jullie je inzetten maar kom eens langs bij ons in de buurt want hier loopt het ook uit de hand. Dat hebben we gedaan, zo zijn we met fractieleden Tom Ponjee en Marius Rietdijk een avond in de wijk Middenhoven geweest bij bewoners thuis. Daar konden we met eigen ogen zien dat de bonnen voor overlast voor het oprapen liggen.

Ook hoorde ik van bewoners dat zij vaak blij zijn met regenbuien. Niet omdat ze van regen houden maar omdat dan de overlast minder is. Binnenkort volgen bezoeken aan andere buurten om te kijken hoe het daar gaat.

Mijn conclusie is dat we veel meer moeten gaan handhaven. Voor burgemeester Jan van Zanen lijkt me de grote stijging van overlast onverteerbaar en de eerste prioriteit. De burgemeester kennende zal hij alles op alles zetten om orde op zaken te stellen. De tijd dat we in Amstelveen konden zeggen dat het hier allemaal wel meevalt ligt achter ons.2008-20-8-Amstelveens nieuwsblad -Betere Handhaving (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.