2008-Brand-kapperzaakEerder dit jaar ging de zaak aan het Augustinuspark in vlammen op, toen een stel idioten een scooter in brand hadden gestoken waardoor de luifel vlam vatte. De daders van de brand bij kapperszaak Trendlounge komen er volgens de ondernemer vanaf met een lichte taakstraf. De ondernemer blijft met een grote schade achter.

De VVD vindt, dat de gemeente ondernemers bij moet staan die de dupe worden van deze praktijken. Wethouder Jan Willem Groot van Economische Zaken heeft mij net toegezegd dat juristen van de gemeente de ondernemers zullen bijstaan om de schade op de daders te verhalen. Een goede beslissing. De overheid moet achter slachtoffers staan en helpen.

De afgelopen dagen heb ik veel contact gehad met de ondernemers. Volgens hen zijn de daders er af gekomen met een aantal uren dienstverlening. Wij willen, dat daders aansprakelijk worden gesteld voor hun daden. Vaak is dat een hoop juridisch gedoe voor een gewone MKB-ondernemer.

Daarom heb ik contact opgenomen met B&W en gevraagd aan wethouder Jan Willem Groot, of wij hen met onze juristen niet konden helpen. Binnen een uur was het geregeld en lag er een toezegging. Dit is hoe we onze stad moeten besturen.

Zo laten we zien dat wij in Amstelveen niet accepteren dat idioten die andere het leven zuur maken en in gevaar brengen er afkomen met alleen een paar uur werkstraf. En mocht er geen geld zijn bij de daders dan kunnen ze altijd gewoon een krantenwijk gaan lopen.

Voor meer informatie zie: Parool13-8-2008; Amstelveenweb.com09-10-2008; RTVNH-13-10-2008; Telegraaf14-10-2008;FullSizeRender

FullSizeRender (1)

FullSizeRender (2)

2 reacties op ‘Gemeente helpt kapperszaak schade te verhalen

  1. Even een reaktie als ook oud ondernemer en eigenaar van winkelpand Augustinespark 6-8.
    Ook wij hebben extra schade aan het pand wat niet door de verzekering gedekt wordt.Laat de hele groep er maar een tijd er financieel voor op draaien door er verplicht voor te werken.
    De gemeente reageerd te laks met het verlenen van vergunning voor verwijdering van de luifel wat niet toegestaan werd en wel een schijnluifel ,zoals nu geplaatst is, wat er niet uitziet ,naar mijn oordeel,maar ja de schoonheidscommissie beslist. Ik hoop dat er toch nog wat aan gedaan wordt, met deze vorm van de huidige straffen taakstraffen.

  2. Geachte heer Verbeek, ik zal uw reactie doorgeven aan wethouder Groot. Lijkt me logisch dat onze juristen meteen kijken of we uw schade hierin ook kunnen betrekken. Ben het helemaal eens met u dat rechters bij taakstraffen meteen de schade en het leed mee moeten nemen die slachtoffers geleden
    hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.