2008-Brand-kapperzaakDe kapperszaak aan het Augustinuspark is maandagnacht in vlammen opgaan. Bewoners moesten worden geëvacueerd en een oude bewoonster brak haar heup in alle consternatie. De eigenaars van de zaak en hun personeel zijn hun werkplek kwijt. Dit nadat waarschijnlijk een paar idioten een scooter in brand hadden gestoken waardoor de luifel van het pand vlamt vatte.

Onacceptabel
Het is onacceptabel dat dit in onze stad is gebeurd. De ramp had nog erger kunnen aflopen voor de bewoners rondom het pand, gelukkig is dat niet gebeurd. De maat is vol en als daders gepakt worden zullen ze niet alleen hun straf krijgen maar ook aansprakelijk gesteld moeten worden (en eventueel hun ouders) .

Voor de gemeente is er een morele plicht om samen met de gedupeerde ondernemers vervangende werkruimte te zoeken. We mogen in Amstelveen niet accepteren dat zij ook nog hun werk verliezen. Vandaag heb ik hierover contact gehad met B&W en de ondernemers en ons gemeentebestuur is hard aan de slag voor ze.

Optreden

Het wordt hoog tijd om tegen elk asociaal gedrag hard op te treden. In verschillende buurten maken jongeren er een puinhoop van. Zo krijgen alle jongeren een slechte naam en dat is niet terecht.

De norm op straat moet hersteld worden en dat betekent dat de politie en de toezichthouders de raddraaiers aanpakken. Vanavond ga ik hier in de gemeenteraad namens de VVD nogmaals op aandringen bij ons college van B&W.

Zie het vervolg hulp voor de ondernemer.

2008-8-0ktober kapperszaak afgebrand, ondernemers blijven zitten met de schade. (2)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.