2010=amstelveen-1Het Amstelveen College blijft zelfstandig. Goed nieuws, voor de leerlingen, leerkrachten, ouders en Amstelveen. Eerder waren er plannen om het Amstelveen College onder te brengen bij de grote scholengroep Dunamare in Haarlem. Dunamare gaat over 22 openbare en bijzondere scholen voor ruim 12.000 leerlingen in Noord-Holland.

Samen met BBA en andere partijen in de gemeenteraad heb ik, namens de VVD, ervoor geknokt om het Amstelveen College Amstelveens te houden. Dat is nu gelukt, geen uitverkoop van ons Amstelveen College.

De tijd van schaalvergroting en megafusies hebben het onderwijs veel schade hebben gedaan. Terwijl de meeste succesvolle scholen, de scholen zijn die kleinschaligheid hoog in het vaandel hebben staan. Voorwaarde is de aanwezigheid van een enthousiaste directeur, goede leerkrachten, betrokken leerlingen en ouders.

De aankomende jaren is het aan alle betrokkenen om het Amstelveen College nog beter te maken. Een geruststelling is dat de school nu niet voor elk wissewasje moet overleggen met een het Dunamare bestuur in Haarlem dat ook andere belangen heeft.

Zie ook: Amstelveenweb.comFullSizeRender

2008-24-9 Amstelveen College zelfstandig Amstelveens Nieuwsblad (2)

Een reactie op “Amstelveen College blijft Amstelveens

  1. Het is fijn dat het niet door gaat ook voor de medewerkers.
    Zijn nu wel enkele weg omdat dit geintje ook de nodige euro’s gekost heeft en er dus nu een finnanciel tekort is op de begroting.

    We zullen zien of het allemaal goed gaat uitpakken en maar hopen dat de nieuwe school ook echt over 3 jaar er komt.

    Groet,

    BB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.