Veel verenigingen in Amstelveen lopen tegen hun sportieve grenzen aan. Zo wil niet alleen hockeyvereniging Myra groeien maar er is ook onvoldoende veldcapaciteit voor Amstelveen Heemraad en Rugbyclub ARC 1890.

Ook bij voetbalverenigingen RKAVIC en Martinus moeten er zaken geregeld worden. Het zou daarom verstandig zijn om een bijeenkomst te beleggen om een voorstel voor de begroting te maken waarin de knelpunten worden aangepakt.

Dit moet snel gebeuren want over een paar maanden wordt de begroting al besproken in de gemeenteraad.
Alle partijen dragen de sport een warm hart toe en zijn trots op het verenigingsleven dat door veel vrijwilligers in stand gehouden wordt. Zij verdienen onze steun. Helaas is het zo dat deze week alle voorzitters van sportverenigingen in Amstelveen op het raadhuis uitgenodigd zijn om te praten over een Sportvisie.

Een Sportvisie is papier en zegt niets over geld of andere oplossingen zoals het gebruik en ruilen van velden. Een gemiste kans dus. Daarom gaan CDA-collega Martijn Lustenhouwer en ik er in eerstvolgende vergadering bij B&W op aandringen om voor het begrotingsjaar 2010 de zaken te regelen. Daarna kan er weer ambtelijke energie in visies gestoken worden.

UPDATE: Begroting 2010 geld is geregeld.

Zie ook: AmstelveenBlog;

FullSizeRender (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.