Vrijdagavond zijn PvdA-collega Otto Schildknegt en ik meegeweest met het gemeentelijk Bikerteam. Het Bikerteam werkt nauw samen met de politie om overlast te voorkomen en treedt op tegen asociaal gedrag. Na een avond fietsen met opsporingsambtenaar Maurice Meijndershagen en zijn collega’s waren we onder de indruk van de professionaliteit van het Bikerteam. Hieronder een verslag van de avond en nacht.

Om acht uur avond’s melden we ons bij het team voor de nachtdienst. Onze fietsen staan klaar en we gaan meteen op weg naar het Politiebureau in Amstelveen-Zuid voor de laatste informatie.

Buurtregisseurs René Grigoleit en Chris van Gool van de politie praten ons bij. Grootste zorg op dit moment is het grote aantal vernielingen. Is het een idee als de gemeente nu echt eens werk maakt van het verhalen van schade op daders of hun ouders, vragen we? Zeer zeker, is het antwoord.

Verder komt de samenwerking met de straatcoaches en het jongerenwerk aan de orde. Want als één van de partijen het laat afweten dan komt een goede aanpak niet van de grond. De uitvoering, dus goede mensen op straat hebben en houden, moet voorop staan.

Dus zo min mogelijk geld naar de bureaucratie. Daarnaast is het belangrijk is dat er voldoende te doen is voor de jongeren, zo zou de gemeente de sportclubs meer bij het jongerenwerk kunnen betrekken. Als VVD en PvdA zijn we het snel eens, Otto en ik spreken af om er werk van te maken in de gemeenteraad.

Vervolgens gaan we richting Stadshart. Hier spreekt Maurice verschillende personen aan die met hun scooter tegen het verkeer in rijden. Het team mag veel zaken bekeuren maar niet de scooters, tot hun frustratie. Waarschijnlijk zal dit later dit jaar geregeld zijn. Toch is bekeuren niet het hoogste doel, door hun aanwezigheid en optreden gaan de meeste mensen zich al beter gedragen.

We maken een praatje met de beveiliging van P60. P60 investeert veel geld in veiligheid zodat onze jongeren een veilig avondje uit kunnen. De samenwerking tussen het Bikerteam en P60 is goed. Ze houden elkaar op de hoogte als er problemen zijn zodat er snel ingegrepen wordt. We fietsen door naar het Politiebureau-Noord, ook hier wordt het Bikerteam hartelijk onthaald en wordt de laatste informatie uitgewisseld.

Vervolgens gaan we op weg naar Middenhoven. We controleren de Brink waar veel klachten over jongerenoverlast vandaan kwamen. De situatie is nu beter maar vernielingen zijn er nog altijd. Ook controleren we de speciale jongeren hangplek in het park in Middenhoven. Otto en ik nemen afscheid en spreken af dat we snel nog eens meegaan. Onze conclusie is dat het geld voor het Bikerteam goed besteed is. We hebben betrokken mannen aan het werk en meer toezicht op straat in Amstelveen tijdens de uren dat het nodig is.

Achtergrond:
De aanpak van overlast staat in Amstelveen nog in de kinderschoenen maar is hard nodig. Uit de cijfers 2007-2008 van de gemeente Amstelveen blijkt dat er een aanzienlijke stijging is van het aantal aangiften met betrekking tot overlast. Sinds 2003 is het aantal aangiften van overlast meer dan verdubbeld, van 652 naar 1555.

Dit bericht in de media zie: Amstelveen Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.