In Amstelveen gaan we nu altijd de schade verhalen op daders van vernielingen. Vorige week is de eerste rekening de deur uit gegaan. Een jongen had de 1e Amstelveense Montessorischool aan de Burgemeester Haspelslaan ondergekliederd. Het schoonmaken kost ruim 200 Euro.

Ook wordt de 27-jarige man die de ruiten van het Amstelveen College aan Tulpenburg heeft vernield aansprakelijk gesteld. De schade is aanzienlijk, meer dan 3000 euro moeten we uit de gemeentekas halen. Geld, dat ik liever besteed aan onderwijs of voorzieningen voor ouderen. Het verhalen van schade op daders is al een oude wens. Nu gaan we dat altijd doen. Dit betekent, dat onze juridische afdeling aan de slag gaat om het geld terug te krijgen via een procedure.

En als er geen geld is bij daders dan kunnen ze altijd een krantenwijk lopen tot de schuld is afbetaald. Zo is duidelijk, dat als je gepakt wordt in Amstelveen, je er niet alleen af komt met een boete. Ik hoop dat mensen zich dan nog een keer bedenken voordat ze zaken vernielen.

Zie ook: Amstelveen Nieuwsblad, AmstelveenBlog, TV Webregio,FullSizeRender (5)

Een reactie op “Schade verhalen op daders

 1. Als burger wil ik adviseren vorderingen te cederen aan een incasso-bureau of advocaten-kantoor.
  U bespaart interne loonkosten.
  U kunt het regresrecht d.m.v een acte van cessie overdragen. U kunt dat voor alle vorderingen doen door middel van een contract.
  Het regres-bureau, de ondernemer, kan ongezien alle orderingen overnemen voor 40 of 50 % daarvan. De marge tot 100 % is dan voor de ondernemer.
  De gemeente hoeft geen afdeling “Verhaalsschade” te openen met personeelsbezetting.
  Gaarne verneem ik van u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.