Donderdagochtend was ik op uitnodiging van Jan Schake en Tieke Roosen in wijngaard de Amsteltuin met ambtenaar Peter Boers. Het was een prachtige ochtend. Dat kwam niet alleen vanwege de prachtige locatie in de polder en het ochtendzonnetje maar vooral door het enthousiasme van Jan en Tieke.Zij hebben in 2006 de droom van velen tot werkelijkheid gebracht: van je hobby je werk maken. Ze houden van wijnen en het geeft hen ook nog de mogelijkheid om dagbesteding voor een aantal mensen met een (tijdelijke) beperking te realiseren.

We hebben afgesproken om te kijken of ook niet meer Amstelveens ouderen met bijvoorbeeld dementie in de wijngaard nog gelukkige momenten kunnen beleven. Vaak zijn het grote partijen als reïntegratiebedrijven die dit soort plaatsen aanbieden. Jan en Tieke willen niet doorgroeien tot een groot bedrijf.

Nu is het de vraag of het allemaal kan met de WMO en Awbz-regels. Als het niet kan dan moeten we de regels maar aanpassen. Overigens, rijk zullen Jan en Tieke er niet van worden maar dat hoeft ook niet. Ze leven nu in de polder als ‘God in Frankrijk’ en hun gasten ook. De Amsteltuin is echt een parel in Amstelveen.

UPDATE 4-9-2012: Gelukt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.