Update 20-10-2014 onderaan de tekst.
2015-geldVolgende week maandag, de eerste dag van de schoolvakantie, ga ik samen met het afdelingshoofd financiën Jaap Huizenga naar IJsland. In 2008 parkeerde het vorig college van B&W 15 miljoen euro gemeentegeld bij Landsbanki.

Daarom hebben we nu een vordering op de bank samen met de provincie en andere gemeenten. Uit de rechtszaak moet blijken of we een ‘preferente’ schuldeiser zijn. In gewoon Nederlands: krijg je nog wat van je geld terug. De advocaten hebben gevraagd of vertegenwoordigers van de gemeenten aanwezig kunnen zijn.

Echt zuur
Dit kan wellicht helpen bij de rechtszaak in IJsland. Vorige week heb ik alle fractievoorzitters gevraagd of zij akkoord zijn dat we gaan. Daar waren ze het allemaal mee eens. Als later blijkt dat we geen geld krijgen omdat we niet aanwezig waren dan zijn we echt zuur.

Waarschijnlijk zal de uitspraak in de maand mei volgen. Vervolgens gaat de zaak in hoger beroep dus deze collegeperiode reken ik als wethouder van financiën nergens op. Het thuisfront is echt niet blij, dat ik in de vakantie weg ga, maar zij weten dat het nodig is. De bovenbouw van onze school zit al vele jaren in een noodgebouw. We hebben elke euro nodig. Gelukkig landen we donderdag weer op Schiphol.

UPDATE: 27 oktober 2012: Weer een miljoen uit IJsland

UPDATE: 20 oktober 2014: Amstelveen krijgt al het geld terug van Landsbanki

Zie voor artikelen hieronder: RTV Noord-Holland, AmstelveenBlog,  NOS, BinnenlandsBestuur,

2 reacties op ‘Landsbanki

  1. Alle mogelijke geluk en succes met de Amstelveense doelstelling in IJsland! Dit geld voor het lokale goed en voorspoed voor de inwonersbelangen zijn het waard! Je gezin ziet dit gelukkig in het juiste perspectief. Zal een kaarsje voor jullie branden volgende week 🙂 Conchita Willems

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.