Fabien Arduin Herbert Raat Coaching project Panta Rhei
Fabien Arduin Herbert Raat Coaching project Panta Rhei

Vorige week is het project Talentvol VMBO van start gegaan. Hiermee onderscheidt Panta Rhei zich van andere scholen door iets extra’s te doen voor hun veelbelovende leerlingen. Vaak gaat de aandacht alleen uit naar de leerlingen met problemen. Onder leiding van directeur Bert de Weerd kiest Panta Rhei ervoor om ook talentvolle leerlingen extra aandacht te geven. Een zeer goede ontwikkeling.

Meer inzicht
Veelbelovende leerlingen zijn gekoppeld aan mensen uit bedrijven en instellingen die een belangrijke plaats in de samenleving innemen. De ‘coaches’ nemen de leerlingen mee in hun organisatie, zodat ze daar een goed beeld van krijgen. Samen praten ze over de interesses en talenten van de leerling. De bedoeling van het project is dat deze leerlingen uiteindelijk meer inzicht hebben in hun mogelijkheden en beroepsperspectief.

Werkvloer
De coaches en de leerlingen hebben op maandag 21 mei een overeenkomst van hun samenwerking ondertekend, in het bijzijn van trotse ouders. Voor mij is het een grote eer om ook een coach te mogen zijn. Samen met Peter le Cuivre van Installatiebureau Le Cuivre, Dirk Landsaat van Sportbedrijf Amstelveen en Theo Schuyt, professor aan de Vrije Universiteit. Een unieke kans voor de leerlingen om zo mee te kijken op de werkvloer.

2012-28-5: Panta Rhei Amstelveen; Coachingsproject Herbert Raat en anderen

Op de foto (hieronder) staan alle leerlingen en hun coaches, omringd door de ouders en in het bijzijn van projectleider Ivo Jansen en algemeen directeur Bert de Weerd. Ik hoop dat meer scholen in Amstelveen op deze manier aan de slag gaan. De samenwerking tussen het onderwijs en de uiteindelijke werkgevers kan nog stukken beter.

Update december 2012: bedrijfsbezoek aan Co van der Horst (klik HIER)

Zie hieronder een artikel van AmstelveenBlog.nl

2012-29-5; Amstelveenblog.nl; over het project talentvol VMBO van Panta Rhei Amstelveen met Bert de Weert, Herbert Raat en Peter le Cuivre
2012-29-5; Amstelveenblog.nl; over het project talentvol VMBO van Panta Rhei Amstelveen met Bert de Weerd, Herbert Raat en Peter le Cuivre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.