Samen met wethouder Lodewijk Asscher ben ik in de leerplichtbus op pad gegaan met onze leerplichtambtenaren. Met de leerplichtbus worden verzuimers thuis bezocht en als ze niet ziek zijn meegenomen naar school. In Amsterdam werken ze al langer zo, wij gaan dit nu ook doen.-

Samen met Julia Wouters en Lodewijk Asscher een ochtend mee in de leerplichtbus

Op een gemiddelde maandagochtend ontvangen we 16 verzuimmeldingen. Vanmorgen waren dit er voor negen uur al zeven. Hier zaten ook Amsterdamse leerlingen tussen die in Amstelveen op school zitten. We gaan nu meer met Amsterdam optrekken. Het gaat erom dat jongeren naar school gaan, of ze nu in Amsterdam of Amstelveen wonen.

De eerste jongen die we thuis opzochten hadden we na een lang gesprek zover dat hij mee zou gaan. Maar net voor vertrek bedacht hij zich en sloot zich op op het toilet. Dit tot groot verdriet van zijn moeder, zij wilde niets liever dan dat hij naar school gaat. De jongen krijgt vanaf nu extra aandacht van de leerplicht. Vervolgens in Westwijk een leerlinge bezocht die verzuimd had.

De impact van een bus voor de deur en een leerplichtambtenaar is zeer groot. We hopen hiermee te bereiken dat jongeren zich wel twee keer bedenken voordat ze spijbelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.