2013-ipad-school-Amstelveen Vandaag een inspirerend gesprek gehad met Maurice de Hond en Frans Cornet van Amstelwijs. Zij zijn druk bezig om een zogenaamde Steve JobsSchool in Amstelveen van de grond te krijgen.

Een Steve JobsSchool is een combinatie van een virtuele school, waar kinderen met gebruik van digitale leermiddelen zoals iPads overal en op elk moment van de dag kunnen leren, en een fysiek gebouw. Ook werken onderwijs en opvang nauw samen waarmee er meer flexibiliteit is voor ouders. Van ouders wordt verwacht dat ze zich actief inzetten voor de school. 2011-Herbert Raat
Er valt natuurlijk een hoop over te zeggen en technische hulpmiddelen zijn geen oplossing voor alles. Goede leerkrachten, die we gelukkig in Amstelveen hebben, zijn minstens net zo belangrijk. Toch ben ik enthousiast over dit initiatief. Ook op andere scholen zijn er al goede plannen om meer gebruik te maken van nieuwe technische mogelijkheden.

In Amstelveen kunnen we dat ondersteunen met geld uit de kwaliteitsimpuls. Scholen kunnen ideeën inbrengen die de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. De beste ideeën subsidieert de gemeente voor 75% waardoor slechts een kleine investering voor rekening van de school komt.

Het zou mooi zijn als Amstelveen op onderwijsgebied het Silicon Valley van Nederland gaat worden. Samen met het onderwijs en bedrijfsleven moet dat lukken. Zo krijgen onze kinderen de vaardigheden om, in de eenentwintigste eeuw, goed werk te vinden en zo hun inkomen te verdienen.

Zie ook: AmstelveenBlog; Amstelveens Nieuwsblad;

2 reacties op ‘Steve JobsSchool in Amstelveen?

 1. “Goede leraren zijn minstens zo belangrijk als technische hulpmiddelen.” Het staat er echt.

  Goede artsen zijn minstens zo belangrijk als stethoscopen en ligtabels.

  Goede politieagenten zijn minstens zo belangrijk als knuppels en walkie-talkies.

  Goede advocaten zijn minstens zo belangrijk als hun laptops en toga’s.

  Goede koks zijn minstens zo belangrijk als hun mes en hun vergiet.

  Nee, het staat er echt! Welke sukkel dit bedacht heeft, heeft waarschijnlijk een silicon chip teveel doorgeslikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.