Update 24-9-2013: een betere A9 voor Amstelveen, onderaan de tekst

2013-Herbert Raat-Jelle Westra afvaardigingnaardenhaagomtoekomsta9_1amstelveen
2013-Herbert Raat-Jelle Westra in de Tweede Kamer Den Haag A9

In 2007 tekende Amstelveeneen contract om € 100 miljoen bij te dragen aan een tunnel voor de A9. Toen dacht iedereen dat dit door grondopbrengsten makkelijk betaald kon worden. Vanaf 2009 waarschuwen wij als VVD en anderen dat dit niet (meer) kan. Daarom hebben we in 2011 als college het contract opengebroken.

Goed alternatief
Dit deed  toen een hoop stof opwaaien zowel in de gemeenteraad als in de provincie Noord-Holland. Die tijd is me niet in de koude kleren gaan zitten. Gelukkig ligt er nu een goed alternatief waarbij we niet meer verantwoordelijk zijn voor overschrijdingen. Dit is mede te danken aan de Amsterdamse wethouder Eric Wiebes, hij onderstreepte dat Amstelveen een dergelijke bijdrage in deze economische tijden nooit kan opbrengen.

Als je je bedenkt dat onze begroting ongeveer € 180 miljoen is, dan is de € 100 miljoen voor de tunnel A9 in verhouding meer dan Amsterdam betaalt aan de Noord-Zuidlijn.

Den Haag
Maandag ben ik met onze ambtenaren Jelle Westra en Mariska Eggerding naar Den Haag geweest met onze mensen voor het debat met minister Melanie Schultz en de Tweede Kamer over alle investeringen in wegen en openbaar vervoer en dus ook Amstelveen.

Op de vraag van VVD Tweede Kamerlid Ton Elias over Amstelveen antwoordde de minister dat duidelijk was dat de gemeente de € 100 miljoen niet meer kan betalen vanwege de slechte vastgoedmarkt. Verder verwacht zij binnenkort een besluit te nemen waar ook de andere contract-partners zoals Amsterdam en Almere mee kunnen leven. Kortom, er is licht aan het eind van de tunnel.

Update 24-9-2013: een betere A9 voor Amstelveen, (lees HIER)

Zie ook: Amstelveens Weekblad via Amstelveenweb en andere artikelen hieronder.

Een reactie op “A9 Amstelveen: licht aan het eind van de tunnel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.