Vanmorgen las ik, op Dichtbij.nl dat de SP Amstelveen per direct wil stoppen met de onderhandelingen over de A9. Dit moet een ‘foutje’ zijn, dacht ik nog.  Een partij die je in Amstelveen regelmatig op straat tegen komt, kan toch niet zo uit de bocht vliegen.

Wat is er aan de hand?
Een paar weken geleden heb ik samen met burgemeester Jan van Zanen de gemeenteraad geïnformeerd over de onderhandelingen. In overleg is toen besloten een beroep te doen op de minister met het doel eruit te komen. Diverse gesprekken met Rijkswaterstaat hebben we vervolgens gehad. Ook morgen staat er nog een overleg gepland. Nu weglopen zou niet alleen zeer onverstandig zijn, het is zelfs onbehoorlijk.

De afgelopen 1,5 jaar hebben we ons opgesteld als goede contractpartner. Dit neemt niet weg, dat er nog steeds een contract ligt uit 2007 met een eigen bijdrage van 100 miljoen euro (lees HIER). Hier moeten we van af. Nu weglopen van de onderhandelingstafel is ‘kamikaze-politiek’.

Het lijkt daadkrachtig maar ondergraaft onze zorgvuldig opgebouwde juridische- en financiële positie. We stoppen alleen met onderhandelen als dat in het belang is van Amstelveen. En dat is dus niet nu.

Zie een artikel in AmstelveenDichtbij hieronder en AmstelveenBlog.nl; en AmstelveenWeb.com

2013-24-6 Amstelveen Dichtbij; wethouder Herbert Raat over Kamikaze-politiek SP Amstelveen met A9
2013-24-6 Amstelveen Dichtbij; wethouder Herbert Raat over Kamikaze-politiek SP Amstelveen met A9

Update 2-7-2013: Zie deze brief  (lees HIER) als reactie op een brief van 3 bewoners waar we alles nog eens helder alles op een rij zetten over de stand van zaken.

Update 4-7-2014: Dat je meteen op elke lantaarnpaal van Amstelveen hangt, zie hieronder,  als je de SP Amstelveen afbeeld als eend is natuurlijk te verwachten, wel geinig.

2013-sp a9 poster
2013-sp a9 poster Herbert Raat Melanie Schultz

Een reactie op “SP Amstelveen bedrijft kamikaze-politiek A9

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.