Vanmorgen las ik, op Dichtbij.nl dat de SP  Amstelveen per direct wil stoppen met de onderhandelingen over de A9. Dit moet een ‘foutje’ zijn, dacht ik nog.  Een partij die je in Amstelveen regelmatig op straat tegen komt, kan toch niet zo uit de bocht vliegen.

Wat is er aan de hand?
Een paar weken geleden heb ik samen met burgemeester Jan van Zanen de gemeenteraad geïnformeerd over de onderhandelingen. In overleg is toen besloten een beroep te doen op de minister met het doel eruit te komen. Diverse gesprekken met Rijkswaterstaat hebben we vervolgens gehad. Ook morgen staat er nog een overleg gepland. Nu weglopen zou niet alleen zeer onverstandig zijn, het is zelfs onbehoorlijk.

De afgelopen 1,5 jaar hebben we ons opgesteld als goede contractspartner. Dit neemt niet weg, dat er nog steeds een contract ligt uit 2007 met een eigen bijdrage van 100 miljoen euro. Hier moeten we van af. Nu weglopen van de onderhandelingstafel is ‘kamikaze-politiek’.

Het lijkt daadkrachtig maar ondergraaft onze zorgvuldig opgebouwde juridische- en financiële positie. We stoppen alleen met onderhandelen als dat in het belang is van Amstelveen. En dat is dus niet nu.

Zie ook: AmstelveenDichtbij; AmstelveenBlog; AmstelveenWeb

FullSizeRender

Update 2-7-2013: Zie deze brief en link als reactie op een brief van 3 bewoners waar we alles nog eens helder alles op een rij zetten over de stand van zaken.

Update 4-7-2014: Dat je meteen op elke lantaarnpaal van Amstelveen hangt als je de SP Amstelveen afbeeld als eend is natuurlijk te verwachten, wel geinig.

2013-sp a9 poster

Een reactie op “SP Amstelveen bedrijft kamikaze-politiek A9

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s