2013-leerplichtbus herbert raat bert de weerd
2013-leerplichtbus Mariska Eggerding, wethouder Herbert Raat en Bert de Weerd

Soms geloof je je oren niet. Een tijdje geleden meldde een leerplichtambtenaar mij dat ze geen proces-verbaal meer in konden sturen naar het Openbaar Ministerie (OM) vanwege een zomerstop. En dat terwijl de schoolvakantie nog moest beginnen.

2013-leerplicht-bus-herbert raat bert de weerd
2013-leerplicht-bus-Herbert Raat Bert de Weerd van Panta Rhei Amstelveen

Basis
In Amstelveen hebben we de afgelopen jaren fors geïnvesteerd om te zorgen dat jonge kinderen naar school gaan en een diploma halen. Alleen zo leg je de basis voor een goede toekomst. De kans om er iets van te maken in het leven, begint en eindigt op school. Ook al ben je je daar als jongere soms niet zo van bewust.

Extra leerplichtambtenaar
Het zijn vaak kwetsbare kinderen in de problemen komen omdat ze school niet serieus genoeg nemen of vanwege problemen thuis. Met alle gevolgen van dien. Daar ligt een taak voor de overheid. Daarom hebben we in 2011 een extra leerplichtambtenaar aangesteld en rijdt een paar keer per jaar een leerplichtbuisje om jongeren naar school te brengen.

Om de handhaving van de leerplicht en het aanbieden van de juiste zorg aan kinderen tot een succes te maken is het zaak dat de zomerstop van het OM stopt. Kinderen zijn kwetsbaar en verdienen een overheid die er is en niet al weken voor de vakantie niet meer thuis geeft. Daarom hebben we vandaag een brief gestuurd aan het OM met het verzoek om hier een einde aan te maken.

2013-telegraaf herbert raat leerplicht door Ruben Koops
2013-Telegraaf Herbert Raat leerplicht door Ruben Koops

Zie ook: AmstelveenDichtbij; DE TELEGRAAF hieronder; Steun vanuit Amsterdam zij willen ook van de zomerstop af via AT5 en AmstelveenBlog;

UPDATE 1 mei: Zomerstop dit jaar van de baan!

De gemeente Amsterdam heeft bekend gemaakt dat de zomerstop van de baan is.  Het Amsterdamse VVD-raadslid Werner Toonk stelde hier n.a.v. onze berichten vragen over. Zie schriftelijke vragen zomerstop. Met al deze druk is het gelukt en dit is vooral goed nieuws voor kinderen die anders veel te lang thuiszitten en hun toekomst zien afbrokkelen.

Zie ook: AmstelveenBlog.nl en een artikel in AmstelveenDichtbij hieronder:

2013-11-12; AmstelveenDichtbij: Herbert Raat over de zomerstop bij het OM voor spijbelaars

2 reacties op ‘Nooit meer een zomerstop

  1. Raat heeft gelijk! Een grote schande! Onze democratie onwaardig! Er moet kennelijk een heel grote bezem door de meststal die OM heet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.