2014-maaike veeningen, peter bot, herbert raat jeroen brandesGisteravond is het nieuwe college van B&W geïnstalleerd in Amstelveen. Samen met Maaike Veeningen (D66), Peter Bot (bbA) en Jeroen Brandes (PvdA) mag ik weer vier jaar aan de slag. Voor mij is het een grote eer om nog een periode wethouder te mogen zijn.

2014-wethouder-herbert raat-fred de-graaf0422
2014-wethouder-Herbert Raat-burgemeester Fred de Graaf

Dat het niet makkelijk zal worden weten we, maar als je polulair wil worden moet je niet de politiek ingaan. Politiek is keuzes maken en dan kun je nooit iedereen tevreden stellen. Ik ben in ieder geval van plan om te blijven uitleggen waar we tegenaan lopen. Dus niet alleen goed nieuws, maar ook problemen. Vervolgens kijken we naar de opties en kiezen we voor een oplossing.Vandaag het eerste probleem op tafel als nieuw wethouder Gemeentelijk Vastgoed. Onze inspecteur Handhaving heeft geconstateerd dat brandmaatregelen in de schouwburg niet  op orde zijn. De gemeente is eigenaar van de schouwburg en dus zijn wij verantwoordelijk voor de brandveiligheid.

Daarom heb ik beide afdelingen aan tafel geroepen. Binnen drie weken (er is gelukkig geen acuut gevaar) moet er een inventarisatie liggen en een kostenraming. Vervolgens zullen wij doen wat een eigenaar behoort te doen. Vanzelfsprekend informeren we dan ook de gemeenteraad over de te nemen stappen. Fijn, we zijn weer begonnen, wordt vervolgd…

Dit bericht verscheen ook op: AmstelveenWeb

UPDATE 30 mei: Ruim € 90.000 nodig om het op te lossen.

2014-30 mei; Herbert Raat over brandveiligheid cultuurstrip amstelveenblog.nl
2014-30 mei; Herbert Raat over brandveiligheid cultuurstrip amstelveenblog.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.