2014-herbert raat-brentano-groenhofIn Amstelveen krijgen 1800 vooral oudere inwoners huishoudelijk hulp. In veel gemeenten wordt de hulp wegbezuinigd, maar niet hier.

Het is belangrijk dat mensen hulp ontvangen. Een bijkomend voordeel is dat er wekelijks iemand over de vloer komt die kan zien of het goed gaat.

Sturen op kwaliteit
Het probleem bij de huishoudelijke hulp is dat er meestal op prijs gestuurd wordt, in plaats van op kwaliteit. Dat wil ik proberen te veranderen. Daarom gaan we de inkoop volgend jaar anders doen.

Bij de nieuwe inkoop voor volgend jaar hebben we een minimum tarief vastgesteld. Hierdoor kunnen aanbieders de hulp leveren en hun personeel netjes betalen. Kwaliteit is voor mij ook continuïteit. We proberen de goede werknemers voor Amstelveen te behouden en prijsvechters buiten de deur te houden.

Spreiden van risico’s
Verder gaan wij wijkgericht inkopen. De tijden zijn wezenlijk veranderd. Het is vandaag de dag niet meer ondenkbaar dat ook grote partijen om kunnen vallen. Bij Welzorg hebben we gezien hoe het mis kan gaan. Zij waren de enige aanbieder van rolstoelen in Amstelveen. Zij hadden een mooie offerte geschreven, maar in de praktijk was het een zooitje. Door het risico nu te spreiden over meerdere aanbieders kunnen we als het onverhoopt misgaat snel ingrijpen.

Geen arbeidsplaatsen verloren
Jammer vond ik een reactie van een zekere Frans53, op de website van AmstelveenDichtbij. Hij stelt daar dat de ingeslagen weg zou leiden tot onrust en werkloosheid van medewerkers. Dit is echt onzin, het tegendeel is het geval: Amstelveen houdt juist de hulp bij het huishouden in stand én zorgt ervoor dat de huidige werknemers hun werk kunnen behouden.

Er gaan geen arbeidsplaatsen verloren door deze aanbesteding. Mocht er een andere aanbieder uitkomen dan nemen zij het personeel over.

Communicatie met ‘klanten’
Om Amstelveners die huishoudelijke hulp krijgen zo goed mogelijk te informeren over de nieuwe inkoop hebben we hen een brief gestuurd. Dit doen we natuurlijk niet bij iedere aanbesteding maar in dit geval is het toch net even anders. Omdat velen van hen afhankelijk zijn van deze hulp is het goed de informatie uit eerste hand te verstrekken. We willen immers niet dat ze ongerust worden door onjuiste informatie van derden.

Dit bericht in AmstelveenDichtbij: zie hieronder:2015-26-8 Hulp bij huishouden dichtbij herbert raat

Zie ook RTV Amstelveen 30 november 2015:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.