In ‪#‎Amstelveen‬ hebben ongeveer 1800 mensen last van dementie. Veelal treft de ziekte ouderen, maar ook jonge mensen kunnen het krijgen. Belangrijk is dat familie en vrienden snel hulp krijgen als het nodig is. Nu staan er 8 Amstelveners op de wachtlijst, met een wachttijd variërend van minimaal 4 dagen tot maximaal 29 dagen en een gemiddelde van 13 dagen. Per Raadsbrief heb ik onze (betrokken) gemeenteraad hierover geïnformeerd.

Van deze 8 wachtenden is van 4 aanvragers de verwachting dat het een Wmo-indicatie wordt, in twee gevallen is er al een indicatie vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) en in twee gevallen wordt het een indicatie op basis van de Zvw of Wet langdurige zorg.

Op dit moment onderzoek ik of we de wachttijden kunnen verkorten samen met betrokken partijen, waaronder de Ketenzorg Dementie en zorgverzekeraar/zorgkantoor Zorg&Zekerheid.

Ook hebben we gemerkt dat de communicatie met inwoners die deze ondersteuning nodig hebben verbetering behoeft. Soms worden mensen nodeloos ongerust gemaakt.

Nu kun je zeggen; 8 mensen dat valt toch mee? Ja, maar als het jouw vader, moeder of partner betreft dan valt het niet mee en wil je hulp. Daarom ga ik de schouders er onder zetten om wachttijden te bekorten. Wordt vervolgd..

2015 30-12 artikel in AmstelveenDichtbij
2015 30-12 artikel in AmstelveenDichtbij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.