Update 12-12-2015 en 11-2-2016 onderaan de tekst
Wat is het geheim van Amstelveen? De perfecte locatie in de Randstad, veel  hoofdkantoren zoals die van de KLM of dat je onder de rook van Amsterdam hier een huis met een tuintje kan kopen? Mijn antwoord: Amstelveners zijn ons geheim. Zij zijn het cement van onze gemeente.

Veel betrokken en mooie mensen heb ik de afgelopen jaren hier ontmoet sinds ons gezin van Amsterdam naar Amstelveen kwam. Een markante persoonlijkheid was bijvoorbeeld Henk Godthelp, jarenlang de hoofdredacteur van Het Amstelveens Nieuwsblad. Het is al weer twee jaar geleden dat hij is overleden.

Goed glas wijn
Met Henk kreeg ik een hechte vriendschapsband. Vooral toen hij thuis kwam te zitten vanwege zijn ziekte. Altijd kon je bij hem terecht voor advies, informatie en een goed glas wijn.

dapicca
Henk Godthelp, Herbert Raat, Claudio Mancinelli, Kees Noomen

Nu gaan we de aankomende jaren nog een paar woonwijken ontwikkelen.  Een mooie gelegenheid om die straatnamen te vernoemen naar mensen, zoals Henk die in hun leven veel voor de stad hebben betekend. Daarom zou ik met de laatste stadsuitbreiding vooral Amstelveners willen eren die ons zijn ontvallen.

Help ons mee, als u namen hebt van bijzondere Amstelveners, laat het weten. Mail naar: h.raat@amstelveen.nl

UPDATE 12 december 2015: Inmiddels heb ik ruim honderd mails gekregen met mogelijke namen, dank daarvoor. Heel veel mensen noemen Gabrielle Cevat. De politieagente werd in 2008 doodgeschoten in Amstelveen. Zij betaalde de hoogste prijs  voor onze veiligheid. Ook andere namen zoals Peter Post en Toon de Haas worden genoemd. In het nieuwe jaar ga ik samen met collega Jeroen Brandes alles op een rij zetten en komen we met een voorstel.

Update 11-2-2016: Gabrielle Cevatlaan. Update april 2016: Henk Godthelplaan in Amstelveen

Hieronder een item van RTVA en artikelen over dit onderwerp:

Een reactie op “Het cement van Amstelveen

  1. Veerpoortdijk 57 6981LA Doesburg, maar geboren en getogen Amstelvener! schreef:

    Mijn ex schoonvader was J.J. Duijn oa (CDA) wethouder in Amstelveen in de tijd van burgemeester Rijnders, wat ook de tijd was van de grote besluiten tav de groei van Amstelveen.
    Hij was een sociaal bewogen mens met een groot hart, en zat ook in besturen van bejaardentehuizen.
    Het zou mooi zijn, als zo een goed mens in de herinnering blijft dmv een straatnaam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.