Als bestuurder is het soms lastig. Enerzijds zie ik dat er heel hard gewerkt wordt aan het formuleren van goed beleid op alle terreinen. Iedereen gaat aan de slag met het in kaart brengen van processen, het opstellen van procedures, protocollen en werkinstructies.

Ze zijn druk met het beschrijven van functieprofielen en de daarbij behorende taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Om nog maar niet te spreken over het inrichten van de P&C-cyclus, kennismanagement, capaciteitsmanagement,  kwaliteitsmanagement, etcetera. Dat is ook nodig, anders wordt alles willekeur.

Anderzijds zijn er de inwoners zoals Arjan. Die net niet in al die systemen passen, maar wel heel hard hulp nodig hebben. Het is wat mij betreft een mentaliteitskwestie. Hoe ga je om met zo’n specifieke aanvraag? Niet door een systeemantwoord te geven en daarmee de zaak af te doen.

Wat mij betreft vragen we door en gaan we aan de keukentafel zitten. Daarom heb ik Arjan bij de eerstvolgende training van onze medewerkers uitgenodigd. Zo hoop ik dat we zorgvragen als die van hem in de toekomst anders en beter kunnen oppakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.