Het Stadshart Amstelveen is toe aan vernieuwing en verbetering. Daarom hebben we vandaag de Ruimtelijke uitwerking visie Stadshart vastgesteld in het college van B&W. Hierin staan de kaders waarbinnen eigenaren aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld het realiseren van een bioscoop, een overdekt versplein en uitbreiding van terrassen op het Stadsplein.

Belangrijk is dat we niet kiezen voor een ‘shopping mall’. Al op te veel plekken in de wereld hebben we meer van hetzelfde. Wij kiezen voor een Stadshart dat werkt als een binnenstad waar verschillende functies als wonen, winkels, horeca, de markt en cultuur elkaar versterken.

Geen sloop
Het mooie van de visie van de gemeente is dat er gebruik gemaakt wordt van de bestaande ruimte. Dit betekent geen sloop van huizen in de Schildersbuurt zoals in eerdere plannen in 2013.

2015 Wethouder Herbert Raat bestuurslid Jaap Tonckens van Unibail-Rodamco

Voor mij is altijd uitgangspunt geweest dat vernieuwing past binnen de bestaande stedenbouwkundige kaders. In juni 2015 heb ik samen met bestuurslid Jaap Tonckens van Unibail- Rodamco een Memorandum van Overeenstemming getekend.

Unibail-Rodamco is de grootste eigenaar van winkelpanden in het Stadshart en onder leiding van regional managing director Benelux, Otto Ambagtsheer maken zij plannen die passen binnen onze gemeentelijke visie.

Stadsplein
Ook doen we voorstellen voor een definitieve oplossing voor de populaire markt en de Rembrandtweg. De markt staat nu nog op het Stadsplein en moet zeven keer per jaar worden verplaatst vanwege evenementen. Door de markt meer richting de Rembrandtweg te plaatsen is dat niet meer nodig. Ook ontstaat er zo ruimte om het, toch wel saaie, Stadsplein aantrekkelijker en groener in te richten.

De oostzijde krijgt met de komst van warenhuis Hudson’s Bay nieuw elan. Het voormalige V&D pand, goed voor een kwart van het totale oppervlakte van het Stadshart, wordt volledig verbouwd. Zo komt er 21.000 vierkante meter winkelruimte en een nieuwe parkeergarage met circa 450 plaatsen.

Op maandagavond 15 mei organiseren wij een inloopavond in de Schouwburg van 19:00 tot 21:30 uur. De gemeenteraad bespreekt het voorstel op 6 juni in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur.

Zie hieronder impressies van de veranderingen en artikelen van AmstelveenZ, Amstelveen Nieuwsblad en Het Parool  en een item van RTV Amstelveen over de plannen

Een reactie op “Ruimte voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

  1. Leuk plan maar wel wat laat.
    Oud voorlichter van de gemeente Amstelveen André Maassen heeft bij het verdwijnen van het plein 1960 voorgesteld om de markt te verplaatsen naar de Rembrandtweg. Hij vond dat het plein meer geschikt was voor evenementen terrassen e.d. Jammer dat hij dit net meer mag meemaken. Hij had zijn hart bij onze gemeente. Top

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.